Problemer med kneeet setter en stopper for Andy Schlecks sykkelkarriere.

En velt på tredje etappe av Tour de France ble det siste verden kom til å se til Andy Schleck som profesjonell syklist.

I velten ble luxembourgeren så stygt skadet i kneet at han torsdag meldte at han legger opp.

- Jeg avslutter min profesjonelle karriere. Jeg har ikke noe annet. Det er ikke min avgjørelse - det er kneets. Jeg kan ikke på sykkelen lenger, sa en tydelig rørt Andy Schleck på en pressekonferanse i Luxembourg.

Etter velten ble han operert hos knespesialister i Basel, men den gjenopptreningen viste at skaden var for stygg til å fortsette som sykkelrytter.

- Jeg prøvde. Ga det tid. Prøvde å sykle lett et par timer. Men da jeg tråkket til kom smertene tilbake. Det var mentalt meget hardt, sa 29-årige Schleck, som for en måneds tid siden ble klar over at det var slutt.

Andy Schleck ble bedt om å se tilbake på karrieren, som strakk seg over ti år.

- Jeg er stolt av min karriere. Den var full av suksess, men også full av mistet suksess. Men slik er det: Hvis man flyr høyt så risikerer man også å styrte dypt, sa Andy Schleck, som særlig fremhevet to store resultater.

- Andreplassen i Giro d'Italia, og seieren i Tour de France 2010. Ja, jeg vant den riktignok ved skrivebordet, men jeg fortjente seieren, sa Andy Schleck om triumfen han fikk fordi Alberto Contador ble utestengt etter en dopingsak.

I fremtiden ønsker Andy Schleck å bli i sykkelsporten i en ny rolle

- Jeg har en klar ide om hva jeg vil gjøre, men jeg er ikke klar til å fortelle om det enda. Men jeg vil fortsatt være en del av sykkelverdenen, fastslo Andy Schleck.