Søndag 11.4.2021 - Uke 14
Del med andre: Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

For første gang i 2014-utgaven av Tour de France kunne hjemmefansen svinge med flagget da 17-årige Blei Kadri (AG2R) tok årets første franske etappeseier da han lørdag ettermiddag kjørte alene over målstreken etter en fjellavslutning på Gérardmer.

kadri

Kadri var i mål mer enn to minutter foran nummer to, Alberto Contador, som Tok tre sekunder av ledende Vincenzo Nibali.

Danske Jakob Fuglsang viste for første gang svakhetstegn i Touren da han måtte slippe favorittfeltet på de siste kilometerne og måtte kjempe hardt for å begrense skadene. Fuglesang var noe svekket av mageproblemer.

På den avsluttende stigningen kom han litt for langt ut i svingen og feide overende en eldre dame som satt i en fluktstol, men det gikk tilsynelatende bra med de begge.

Fem mann i brudd

Dagen ble som ventet preget av et langt utbrudd hvor Kadri og fire andre ryttere fikk lov å komme avsted fra et hovedfelt som ikke akkurat anstrengte seg for å kjøre inn kvintetten.

Kadri, Niki Terpstra, Sylvain Chavanel, Adrian Petit og Simon Yates hadde en ledelse på mer enn 11 minutter da det gjensto 50 kilometer av en etappe som lenge var relativt kjedelig og begivenhetsløs.

Kadri åpnet finalen med å sette av sine fire følgesvenner på den første av de tre avsluttende stigningene, mens Tinkoff-Saxo skruede tempoet voldsomt i været i hovedfeltet.

Favoritter falt av

Forseringen fra Alberto Contadors hjelpere gjorde livet surt for en rekke ryttere, ikke bare Fuglsang, men også nummer fire i sammendraget, Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick-Step), som hadde en dårlig dag.

Ledende Vincenzo Nibali satt som en magnet på Contadors bakhjul inntil de siste meterne hvor den spanske toppfavoritten spurtet seg til et par sekunder i regnskapet.

Søndag venter atter en etappe som der ser ut som en god mulighet for feltets eventyrere.

Rytterne skal forsere seks stigninger på vei til Mulhouse, men ingen av bakkene er vanvittig harde, og feltet passerer den siste toppen med mer enn 40 kilometer til målstreken.

Annonser

Utvalgte sykkelritt 2015

Tour de Suisse

13. - 21. juni, Risch-Rotkreuz, WorldTour.

Les mer …

Tour des Fjords

23. - 41. mai, Vestlandet, UCI 2.1

Les mer …

Giro d'Italia

9. - 31. mai, WorldTour

Les mer …

Amstel Gold Race

Nederland, 19. april 2015.

Les mer …

Paris - Roubaix

12. april, Paris

Les mer …

Nyheter før 1.5.2014


© 1999-2014 Sykkelekspressen
skype: sykkelekspressen - E-post: post @ sykkelekspressen.no  - Twitter: @sykkelekspress
Ansv. redaktør: Egil Mathisen. Twitter: @egilmathisen

Kopiering av materiale fra Sykkelekspressen for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. 
Sykkelekspressen arbeider etter Vær Varsom-plakatenRedaktørplakaten og Tekstreklameplakatens regler for god presseskikk.
Webløsning ©2014-15 Web Norge