Søndag 11.4.2021 - Uke 14
Del med andre: Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

Den belgiske klassikerspesialisten Philippe Gilbert (BMC) vant torsdag 18. etappe i Giro d'Italia, som bød på 170 kilometer og en enkelt hard kategori 1-stigning.

gilbert giro15

Den klarte Gilbert seg fint over, og han kjørte siden alene over målstreken og distanserte den neste rytteren, Francesco Bongiorno (Bardiani), med 46 sekunder.

Det var Gilberts tredje etappeseier i Giro d'Italia i alt og den andre i år. Han vant også 12. etappe.

Gilbert hadde jaktet et utbryterfelt opp stigningen, og da han nådde frem til de fremste med knapt 20 kilometer tilbake, kjørte han fra dem.

Han fikk raskt skaffet seg ei luke på godt 20 sekunder før de siste 15 kilometerne som var en blanding av nedoverbakker og flat vei. Her økte han ledelsen i en ren maktdemonstrasjon.

Lenger bak utspilte kampen om sekunder i sammendraget.

For to dager siden - på den siste fjelletappen - var Astana med til å sette ytterligere fart på feltet da Alberto Contador fikk problemer med sykkelen. Torsdag ga Contador tilbake med samme medisin.

Mikel Landa veltet

Han beordrede løytnanten Roman Kreuziger til å gi full gass da Contadors verste konkurrent i sammendraget, Mikel Landa (Astana), som følge av en annen velt hadde mistet kontakt til feltet på den bratte kategori 1-stigningen.

Siden kjørte Contador solo og han skapte ei luke på halvannet minutt ned til Landa. Contador fikk senere følges av canadieren Ryder Hesjedal (Garmin) som vant Giroen i 2012.

Med godt 20 kilometer tilbake hadde de opparbeidet en ledelse på nesten to minutter til Landa, som nå hadde fått selskap av den tidligere førsteutfordreren til Contador, Fabio Aru samt flere lagkamerater fra Astana.

Astana-laget spiste litt av avstanden, men tapte allikevel tid. Contador og Hesjedal kom i mål seks minutter og fem sekunder etter Gilbert, mens det gikk ytterligere et minutt og 13 sekunder før Landa og Aru krysset målstreken.

Dermed har Contador nå fem minutter og 15 sekunder ned til Landa på andreplassen. Aru er ytterligere 50 sekunder etter på tredjeplassen.

Annonser

Utvalgte sykkelritt 2015

Tour de Suisse

13. - 21. juni, Risch-Rotkreuz, WorldTour.

Les mer …

Tour des Fjords

23. - 41. mai, Vestlandet, UCI 2.1

Les mer …

Giro d'Italia

9. - 31. mai, WorldTour

Les mer …

Amstel Gold Race

Nederland, 19. april 2015.

Les mer …

Paris - Roubaix

12. april, Paris

Les mer …

Nyheter før 1.5.2014


© 1999-2014 Sykkelekspressen
skype: sykkelekspressen - E-post: post @ sykkelekspressen.no  - Twitter: @sykkelekspress
Ansv. redaktør: Egil Mathisen. Twitter: @egilmathisen

Kopiering av materiale fra Sykkelekspressen for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. 
Sykkelekspressen arbeider etter Vær Varsom-plakatenRedaktørplakaten og Tekstreklameplakatens regler for god presseskikk.
Webløsning ©2014-15 Web Norge