Torsdag 23.5.2019 - Uke 21
Del med andre: Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

Arnaud Demare vant vårklassikeren Milano-San Remo etter en hektisk avslutning av rittets 291 kilometer.

Franskmannen kom først over målstreken etter en hektisk spurt mellom flere av rittets favoritter, der Team Skys Ben Swift ble nummer to og Alexander Kristoff sekser.

Det 291 kilometer lange rittet eksploderte med rundt ti kilometer til mål på Poggio-stigningen med angrep fra mange av rittets store ryttere som Michal Kwiatkowski (Team Sky), Vincenzo Nibali (Astana) og Fabian Cancellara (Trek-Segafredo).

Ingen av dem klarte å skape et tilstrekkelig forsprang. Derfor skulle det hele avgjøres i en spurt mellom rittets raskeste ryttere.

Edvald Boasson Hagen åpnet med en langspurt, men innså at spurten ikke hadde livets rett. Like etter ble en velt avgjørende for posisjonskampen hvor blant andre verdensmester Peter Sagen (Tinkoff) ble satt tilbake.

11 ryttere var i utbrudd fra starten av rittet, og etter 67 kilometer hadde de opparbeidet seg en ledelse på nesten ni minutter til feltet som rommede alle favorittene.

Rittet bød på også tidligere på dramatikk da vårklassikeren ble rammet av et steinskred på Passo Turchino-stigningen etter 160 kilometer.

Arrangøren vurderte å nøytralisere hele rittet, men bestemte seg i stedet for en alternativ løsning, og det betydde at løypa raskt ble lagt om slik at rytterne måtte kjøre ni kilometer på en avsperret motorvei.

Utbruddet ble langsomt halt inn over de mange fortrinnsvis flate kilometere, og 25 kilometer fra mål var det igjen samling, før det hele for alvor skulle avgjøres.

De siste 30 kilometerne var preget av hektiske posisjonskamper i feltet.

Det resulterte i flere velt som blant annet gikk utover en av rittets favoritter, spurteren Michael Matthews (Orica-Greenedge), som ble satt alvorlig tilbake før avslutningen.

Annonser

Utvalgte sykkelritt 2015

Tour de Suisse

13. - 21. juni, Risch-Rotkreuz, WorldTour.

Les mer …

Tour des Fjords

23. - 41. mai, Vestlandet, UCI 2.1

Les mer …

Giro d'Italia

9. - 31. mai, WorldTour

Les mer …

Amstel Gold Race

Nederland, 19. april 2015.

Les mer …

Paris - Roubaix

12. april, Paris

Les mer …

Nyheter før 1.5.2014


© 1999-2014 Sykkelekspressen
skype: sykkelekspressen - E-post: post @ sykkelekspressen.no  - Twitter: @sykkelekspress
Ansv. redaktør: Egil Mathisen. Twitter: @egilmathisen

Kopiering av materiale fra Sykkelekspressen for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. 
Sykkelekspressen arbeider etter Vær Varsom-plakatenRedaktørplakaten og Tekstreklameplakatens regler for god presseskikk.
Webløsning ©2014-15 Web Norge