Søndag 26.5.2019 - Uke 21
Del med andre: Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

Pressemelding: Øivind Lukkedal hentet karrierens beste UCI-resultat, da han lørdag ble nummer fire i Sundvolden Grand Prix.

Som ventet ble Sundvolden GP i dag avgjort i den 4,5 kilometer lange avsluttende stigningen opp til mål på Krokkleiva. Derfor ble dagens første godt 15 mil en taktisk affære der ingen bruddforsøk for alvor fikk lov å gå, men Team Coop-ØsterHus var synlige i alle seriøse angrep. Først var Ole André Austevoll med i en mindre gruppe, hvoretter både Håvard Blikra og Even Rege var med i et 17-mannsbrudd, som ble hentet med cirka 70 kilometer til mål.

Andre gang opp den bratte Røine-bakken med 4 mil til mål angrep Krister Hagen og hadde lenge en ledelse på rundt minuttet til et sterkt redusert hovedfelt. Ved Sundvolden Hotel i bunnen av den avsluttende bakken var eventyret imidlertid slutt. I stedet skulle feltets klatrere gjøre opp om seieren. Her var Andreas Vangstad fra Sparebanken Sør sterkest og kom alene til mål. Beste Team
Coop-ØsterHus ble Øivind Lukkedal på en flott men likevel ergerlig fjerdeplass.

- Akkurat nå står jeg med litt blandede følelser. Jeg føler benene var til mer, og jeg ville gjerne ha takket laget for det gode arbeidet med en pallplass. Samtidig er det mitt beste UCI-resultat og jeg ble beste U23-rytter, så det er vanskelig ikke å være fornøyd, forteller Lukkedal og fortsetter:

- Jeg tok veldig inn på nummer to og tre på slutten. Kanskje jeg burde ha gamblet og gått med tidligere, men jeg prøvde i stedet å være litt kald i bunnen av bakken og kjøre jevnt hele veien opp. Det gikk nesten, men ble kanskje litt for defensiv.

Sønbdag får rytterne i Team Coop-ØsterHus en ny sjanse i Ringerike GP. Har skal det tradisjonen tro avsluttes med lokale runder i Hønefoss sentrum og flere gange opp Riperbakken. Både August Jensen og Øivind Lukkedal var i fjor med i tetgruppen til mål som henholdsvis nummer fem og seks.

Annonser

Utvalgte sykkelritt 2015

Tour de Suisse

13. - 21. juni, Risch-Rotkreuz, WorldTour.

Les mer …

Tour des Fjords

23. - 41. mai, Vestlandet, UCI 2.1

Les mer …

Giro d'Italia

9. - 31. mai, WorldTour

Les mer …

Amstel Gold Race

Nederland, 19. april 2015.

Les mer …

Paris - Roubaix

12. april, Paris

Les mer …

Nyheter før 1.5.2014


© 1999-2014 Sykkelekspressen
skype: sykkelekspressen - E-post: post @ sykkelekspressen.no  - Twitter: @sykkelekspress
Ansv. redaktør: Egil Mathisen. Twitter: @egilmathisen

Kopiering av materiale fra Sykkelekspressen for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. 
Sykkelekspressen arbeider etter Vær Varsom-plakatenRedaktørplakaten og Tekstreklameplakatens regler for god presseskikk.
Webløsning ©2014-15 Web Norge