Torsdag 4.6.2020 - Uke 23
Del med andre: Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

Nairo Quintana (Movistar) sikret seg mandag et stort resultat i Vuelta a España da det på 10. etappe ble til både etappeseier og ledertrøye for colombianeren.

quintana vuela16 10

Quintana angrep på den siste stigningen og endte blant annet med å ta 25 sekunder på Chris Froome (Sky) og over et minutt på Alberto Contador (Tinkoff).

Mandagens etappe var innledningsvis preget av et stort 16-mannsudbrudd som hadde rundt fire minutters forsprang da Vuelta-feltet tok fatt på den første av de to avsluttende stigningene på mandagens etappe.

Hos favorittene var det samling over den første kategori 1-stigningen, men på det siste fjellet skjedde det for alvor saker og ting.

Det sterke, spanske Movistar-laget satte opp et heseblesende tempo på vei opp den avsluttende stigningen Mirador de la Reina, som er utenfor kategori.

Og med knapt 10 kilometer til målstreken måtte den britiske Sky-kapteinen Chris Froome slippe resten av favorittene. Tre kilometer senere angrep Nairo Quintana (Movistar) med Alberto Contador like bak seg.

Cirka tre kilometer senere gikk det galt for Contador, som ble satt av Quintana og deretter forbikjørt av Froome, som leverte imponerende comeback på stigningen.

Froome kunne allikevel ikke hente Quintana, som på forrykende vis sikret seg etappeseieren og samtidig overtok ledertrøya fra David de la Cruz (Etixx-Quick-Step).

Annonser

Utvalgte sykkelritt 2015

Tour de Suisse

13. - 21. juni, Risch-Rotkreuz, WorldTour.

Les mer …

Tour des Fjords

23. - 41. mai, Vestlandet, UCI 2.1

Les mer …

Giro d'Italia

9. - 31. mai, WorldTour

Les mer …

Amstel Gold Race

Nederland, 19. april 2015.

Les mer …

Paris - Roubaix

12. april, Paris

Les mer …

Nyheter før 1.5.2014


© 1999-2014 Sykkelekspressen
skype: sykkelekspressen - E-post: post @ sykkelekspressen.no  - Twitter: @sykkelekspress
Ansv. redaktør: Egil Mathisen. Twitter: @egilmathisen

Kopiering av materiale fra Sykkelekspressen for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. 
Sykkelekspressen arbeider etter Vær Varsom-plakatenRedaktørplakaten og Tekstreklameplakatens regler for god presseskikk.
Webløsning ©2014-15 Web Norge