Torsdag 4.6.2020 - Uke 23
Del med andre: Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

Edvald Boasson Hagen vant avslutningsetappen av årets nest siste verdenstourritt da han spurtslo Niki Terpstra og Oliver Naesen i Belgia.

boasson eneco 2016

Nordmannen klamret seg fast til duoen i det tøffe partiet inn mot mål og var suveren på oppløpet på sjuende og siste etappe av Eneco Tour. Dermed viser han knallform før sykkel-VM i Qatar.

– Det er en stund siden jeg vant en etappe, men jeg kom av gårde i riktig gruppe og er veldig glad for denne seieren, sa Boasson etter målgang og avslørte hva som var slagplanen de siste kilometerne.

– Taktikken var å vente og bare følge angrepene. Jeg ville være smart og ikke sløse med kreftene. Jeg måtte spare alt til de siste 200 meterne, fortalte han.

Og taktikken fungerte. Etter at det først så ut til at han ble sperret av Terpstra da han skulle gire om i spurten, kom han seg opp på siden og forbi nederlenderen. På de siste meterne var verken Naesen eller Terpstra i nærheten av nordmannen.

Dagen ble imidlertid ikke helsvart for Terpstra. Nederlenderen tok med seg sammenlagtseieren etter at Rohan Dennis, som ledet i sammendraget før den siste etappen, falt underveis og mistet mye tid fordi han måtte vente lenge på ny sykkel.

Annonser

Utvalgte sykkelritt 2015

Tour de Suisse

13. - 21. juni, Risch-Rotkreuz, WorldTour.

Les mer …

Tour des Fjords

23. - 41. mai, Vestlandet, UCI 2.1

Les mer …

Giro d'Italia

9. - 31. mai, WorldTour

Les mer …

Amstel Gold Race

Nederland, 19. april 2015.

Les mer …

Paris - Roubaix

12. april, Paris

Les mer …

Nyheter før 1.5.2014


© 1999-2014 Sykkelekspressen
skype: sykkelekspressen - E-post: post @ sykkelekspressen.no  - Twitter: @sykkelekspress
Ansv. redaktør: Egil Mathisen. Twitter: @egilmathisen

Kopiering av materiale fra Sykkelekspressen for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. 
Sykkelekspressen arbeider etter Vær Varsom-plakatenRedaktørplakaten og Tekstreklameplakatens regler for god presseskikk.
Webløsning ©2014-15 Web Norge