Selv om det fortsatt går noe tid før dommen faller, så peker pilen mot at Chris Froome får en dopingdom.

 Skyene samler seg over den firdobbelte Tour de France-vinneren Chris Froome. For selv om det ikke har kommet noen endelig dom i salbutamol-saken, så skriver den franske avisen Le Monde at UCI har avvist Chris Froomes forklaring.

froome pall bergen17

 Foto: Egil Mathisen

Det betyr at saken nå bli videresendt til sportsdomstolen CAS.

Froome ble testet positiv fjorårets Vuelta a España - som han endte med å vinne – for å ha det dobbelte av tillatt mengde av astmastoffet salbutamol i kroppen.

Salbutamol er egentlig ikke et ulovlig stoff å ha i kroppen, men Team Sky-kapteinen hadde markant over det tillatte.

Chris Froome har selv vært ute og avist hva Le Monde skriver. På sin Twitter-profil skriver han:

- Falske nyheter er i gang igjen. Hva gjør ikke journalister og medier å få noen klikk?

Briten har hele tiden fastholdt sin uskyld, og da det ikke er et forbudt preparat, behøver han heller ikke å bli suspendert. Derfor har han deltatt i ritt på normalt vis.

- Jeg vet at jeg ikke har gjort noe galt. Det er mitt utgangspunkt. Det er en prosess i gang hvor jeg kan bevise det, og det er det jeg har tenkt meg å gjøre, forklarte Chris Froome ifølge velonews i forbindelse med Ruta del Sol tidligere i år.

Det er uvisst når det kommer en dom i saken, men meldingene har inntil nå vært på at den ikke kommer før starten på Giro d’Italia. Dermed kan man godt forvente å se ham til start der, der sammenlagtseieren er målet.

 Froome går for hattrick