Torsdag 30.6.2022 - Uke 26
Del med andre: Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

I kveld sitter det mange Tour de France-deltakere som ikke akkurat ser frem til onsdagens etappe i Tour de France. Det er brosteinen de frykter.

 brostein

Etappen går i Paris-Roubaix-land. Det som mangler i høydemeter har det til rikelig gjengjeld i de lange brosteinsbelagte strekningene, de såkalte pavéene, som stiller ekstreme krav til både ryttere og utstyr.

Det er den ultimate utfordringen, og som nevnt ikke alle er like begeistret for. Normalt velger flere av de vanlige klassikerrytterne å ikke stille på grunn av risikoen og de ekstreme belastningene systemet utsettes for, og det er ikke uten grunn at strabasene man skal gjennom kalles «Helvete i Nord».

De mange umenneskelige utfordringene skaper grunnlag for stor dramatikk og spenning underveis, og de dramatiske momentene økes vesentlig i dårlig vær, hvor de brolagte passasjene nesten er unavigerbare.

Her er det spørsmål om rå kraft, unngå havari og om å være plassert riktig når feltet kommer inn på de smale pavéene.

Å vinne i lotteriet på brosteinen er litt av et nådeløst lotterispill med mange velt og ekstreme belastninger for det tekniske utstyret. Kun de færreste ryttere får ikke problemer underveis, og en punktering på det verst tenkelige tidspunktet er nok til at selv de største favorittene må se vinnersjansene forsvinne i konkurrentenes støvskyer der fremme.

Annonser

Utvalgte sykkelritt 2015

Tour de Suisse

13. - 21. juni, Risch-Rotkreuz, WorldTour.

Les mer …

Tour des Fjords

23. - 41. mai, Vestlandet, UCI 2.1

Les mer …

Giro d'Italia

9. - 31. mai, WorldTour

Les mer …

Amstel Gold Race

Nederland, 19. april 2015.

Les mer …

Paris - Roubaix

12. april, Paris

Les mer …

Nyheter før 1.5.2014


©1999-2021 Sykkelekspressen
E-post: post @ sykkelekspressen.no - Twitter: @sykkelekspress

Ansv. redaktør: Egil Mathisen. Twitter: @egilmathisen

Kopiering av materiale fra Sykkelekspressen for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
Sykkelekspressen arbeider etter Vær Varsom-plakaten, Redaktørplakaten og Tekstreklameplakatens regler for god presseskikk.

Webløsning ©2014-15 /Sindroid 2021