Uno X-duo verdensmestere på hjemmebane

Sharing is caring!

Julie Leth er inne i den aller siste løpshelgen i sin profesjonelle karriere. Og det kunne ikke starte mye vakrere enn det gjorde lørdag kveld.

Sammen med sin partner Amalie Dideriksen vant Julie Leth VM-gull i par på hjemmebane i Ballerup Super Arena.

Med 15 runder igjen av løpet tok Uno X-duoen en runde på feltet som lurte alle konkurrentene og grunnla seieren.

Paret startet løpet forsiktig, men holdt seg på toppen av tabellen med noen spurtpoeng her og der. Da løpet nærmet seg slutten, gled paret lenger unna medaljene.

Men med omtrent 35 runder igjen, ønsket danskene det annerledes. De angrep fra boksen, og ingen andre valgte å følge etter.

På dette tidspunktet var de 20 poengene du får for å kjøre forbi feltet med én runde nødvendig hvis Julie Leth skulle avslutte karrieren med en VM-medalje.

Men feltet kjørte sterkt og var ikke så interessert i få danskene tilbake i toppkampen. Derfor holdt konkurrentene høy hastighet.

Det betydde imidlertid også at Julie Leth og Amalie Dideriksen vant de to neste spurtene, som går hver tiende runde og hver gir fem poeng.

Ti poeng rikere, de 20 poengene for en runde kan plutselig utløse en gullmedalje. Danskene sikret poengene med 15 runder igjen, og da var det ti poengs ledelse over Frankrike på andreplassen.

De franske rytterne vant den nest siste spurten, noe som betydde at hvis Danmark bare kunne komme rett etter Frankrike på den siste spurten, ville gullet havne rundt halsen på danskene.

Og det var akkurat det Julie Leth og Amalie Dideriksen klarte. De endte på fjerdeplass i den siste spurten. Frankrike kom på tredjeplasssen

Dermed vant det erfarne danske paret VM-gull i par for første gang i karrieren i det aller siste parløpet de kjørte sammen. Tidligere har de vunnet VM-bronse to ganger og OL-sølv i 2021 i Tokyo.

Halvveis ut i nasjonalsangen ble lyden skrudd av, og danskene stemte i med allsang,

Julie Leth og Amalie Dideriksen .

Julie Leth legger opp etter årets sesong. I fjor vinter ble hun mor for første gang, men bare et halvt år senere var den 32 år gamle syklisten fortsatt klar på sykkelbanen i Paris for OL.

Her endte det danske paret på sjetteplass.

To måneder senere var Julie Leth og Amalie Dideriksen klare igjen. Denne gangen på VM på hjemmebane i Ballerup Super Arena, som også skulle være parets siste løp sammen.

En vakrere slutt finnes knapt, men slutten på karrieren hans kunne vært enda vakrere.

Søndag kjører Julie Leth sitt aller siste løp i karrieren da hun vil stå på startstreken i det individuelle poengløpet.