Anton fra Larvik dagens mann

Sharing is caring!

Foto: Szymon Gruchalski

Nok en dag ble Team Coop Repsol involvert i dagens lange brudd i Tour of Norway. Fredag var det Anton Stensby fra Larvik som viste kraft i pedalene.

Å komme fra Larvik i sykkelsammenheng er ingen spøk. Store sykkelnavn som Pedersen-brødrene, Svein Langholm, Ingar Sporsheim og Bjørg Eva Jensen kommer fra bakkebyen og skal leves opp til.

Fredag viste Anton Stensby at også dagens generasjon fra Larvik kan sykle, da han lå i brudd i 170 kilometer av den 205 kilometer lange harde kongeetappen i Tour of Norway.

Som profesjonell syklist har 23-åringen noe som sjelden en jobb ved siden av syklingen. Han er nemlig journalist og frontsjefvikar i lokalavisa Østlands-Posten. Frontsjef er den som hele tiden redigerer forsiden av avisa både på nett og papir.

Før Anton Stensby valgte å satse, syklet han junior for Nanset IF i Larvik. Det var klubben som tok opp arven etter tradisjonsrike Larvik Sykkelklubb som døde ut på 90-tallet. Deretter ble det overgang til Tønsberg CK der han utgjorde Tønsbergs sterke seniorlag.

-Jeg begynte ikke å satse skikkelig før jeg var 18 år, så jeg er en slags «late bloomer», forklarer Anton til Sykkelekspressen.

Nå utgjør han en del av årets overraskelseslag, Team Coop Repsol, som for et par år siden var nedleggingstruet.

Selvfølgelig måtte de også bli med i dagens brudd.

-Det var en hard støtecup i starten av dagens etappe, men jeg hang bra med i front. Laget var bestemt på å få med en rytter i brudd i dag, og til slutt var det jeg som sklei med i den gruppa som til slutt fikk gå, sier Anton.

-Jeg var da forberedt på at det kom til å bli en lang dag, med mye opp og ned. Vi fikk aldri mer enn fire minutters luke fra hovedfeltet, så jeg skjønte raskt at vi kom til å bli kjørt inn på et tidspunkt. Likevel holdt vi bra unna mot slutten, da vi skrudde opp farta litt i bruddet.

Det inspirerte Anton til å gi det siste da de begynte den siste lange stigningen mot mål, der han kvittet seg med bruddkameratene.

-Jeg rakk å skjære en del grimaser oppover bakken før jeg selv også måtte innse at feltet kom til å spise meg opp. Men alt i alt en veldig morsom dag på sykkelen!

Skjermdump fra Discovery

Da han ble hentet, viste han tommelen opp og gliste bredt.

Anton ser fren til de to neste etappene som kjøres på Team Coop Repsols hjemmebane i Stavngerorådet.

-De neste etappene burde passe oss som lag bedre. Litt færre høydemeter, som favoriserer tyngre ryttere med litt punch. Vi skal prøve å få til et bra resultat på etappene, samtidig som vi skal fortsette å være offensive og vise oss fram i bruddene sier dagens mann med et glimt i øyet.

Tour of Norway avsluttes i Stavanger søndag og sendes på Discovery og TV2.