Dag Erik Pedersen er død

Sharing is caring!

Dag Erik Pedersen er død. Han ble bare 64 år gammel.

Dag Erik Pedersen ble funnet død i sitt hjem i Helgeroa mandag morgen, etter et illebefinnende.

«Det er med stor sorg vi informerer om at vår kjære og høyt elskede pappa og kjæreste, Dag Erik Pedersen, gikk bort mandag 3. juni. Han døde etter et illebefinnende i sitt hjem i Helgeroa. Han betydde mye for mange, og vi setter uendelig stor pris på alle som tenker på oss i denne vanskelige tiden. Vi i den nærmeste familien ber om å få sørge i fred og ønsker ikke uttale oss til mediene.», skriver familien.

Larviks ordfører, Birgitte Gulla Løken, som er i nær familie, har avlyst alle møter.

Pedersen har tidligere fortalt om at han fikk hjerteinfarkt på vei hjem fra NM i Bergen i 2008.

De siste årene har Pedersen hatt et hektisk liv som programleder på NRK, blant annet med seersuksessen Mesterens Mester, samt foredragsholder.

Han vokste opp i Bjerggata i Larvik, i personalboligen til Farrris, der faren Odd var markedsjef. Dag Erik ble ambassadør. Som guttunger i 1974 proklamerte brødrene Pedersen for undertegnede at det var Farris og Solo man skulle drikke! Odd gikk bort i 1994.

Av Odd, som tidligere var sykkelpresident, arvet Dag Erik en imponerende båt, men den ble rett og slett for stor for Dag Erik.

Dag Erik glemte aldri hvor han kom fra, selv om noen år i oppveksten foregikk i Brevik. Han var Larvikspatriot, elsket alle bakkene (som treningsarena), bydelen Langestrand, Bøkeskogen og Farris.

Dag Erik snakker om oppveksten i Larvik med Østlands-Postens redaktør, Erik Haugen.

I NRK jobbet Pedersen med en rekke store sportsarrangementer. Han var blant annet programleder for sendingene fra sommer-OL i 2000, 2004 og 2008 samt vinter-OL-sendinger i 2002, 2006 og 2010.

I hele tolv sesonger ledet han det populære underholdningsprogrammet Mesternes Mester.

For nøyaktig en måned siden sto han på scenen i et fullsatt kulturhus i Larvik der han fortalte om livets opp- og nedturer, blant annet om sønnen Simens selvmord i 2019.

Blant oppturene er tre etappeseirer fra Giro d’Italia samt en tiendeplass sammenlagt i det samme rittet topper merittlisten. I 1981 ble han nummer fire på VM-fellesstarten i Praha.

Tiendeplassen i Giro d’Italia i 1984 var i mange tiår Norges beste sammenlagtplassering i sykkelsportens tre prestisjetunge treukersritt. I 2019 ble prestasjonen omsider overgått da Carl Fredrik Hagen ble nummer åtte i Vuelta a España.

Han har tre sammenlagtseire i Riktotorittet/Postbanken Grand Prix, og mer enn 40 registrerte proffseire.

Som proffsyklist syklet Pedersen for lag som Bianchi-Piaggio, Ceramiche Ariostea og TVM. I det førstnevnte laget gikk han i en annen norsk sykkellegende, Knut Knutsens, fotspor.

Han avsluttet karrieren med norgesmesterskap og kongepokal i NM i landeveisritt i Lærdal i 1992, Da kjørte han for GlåmNitt, som var det store norske laget på den tiden.

Allerede som ungdom viste han seg som et stort sykkeltalent.

I et radiointervju med undertegnede i 1987 fortalte han at han av pappa Odd ble introdusert i sykkelsporten for Ole Aspaas i Skien der han fikk en «haugammal» racer.

Popartist

På begynnelsen av 1980-tallet forsøkte han seg som popartist og lå flere uker på norsktoppen med låten «Det var du som så skyene komme» . Han ga ut to singler og en LP. Han var god venn av Per Kristian Indrehus i popgruppa Drama og Jahn Teigen. Sammen med sistnevnte skrev han VM-sangen til sykkel-VM i Oslo i 1993 og Teigens slager «Gi meg fri».

Popkarrieren i Norge ble også lagt merke til i Italia.

Gullsmed og klokkeselger Karl-Magnus Kjendlie Felumb  i Larvik var en god venn og treningskompis.  Han tar dødsbudskapet tungt.

-Det tok jeg veldig tungt. Jeg har mange gode minner med ham. Både fra sykkelsetet og ellers. RIP, skriver han til Sykkelekspressen.

 

Dag Erik Pedersen mistet sønnen

Les også: Kongeforfattteren Dag Erik Pedersen

 

 

Oppdateres

 

Facebook kommentarer