Dansk seier på Hafjell

Sharing is caring!

Danske Kristian Lindquist fra Restaurant Sur Cas Ras vant Lillehammer Grand Prix lørdag ettermiddag. Johannes Kulseth fra Uno-X ble toer mens Lillehamringen Eivind Fougner ble treer på hjemmebane.

Da hadde han ligget i brudd med lagkameraten Daniel Stampe de siste 20 kilometerne etter at Ulrik Tvedt hadde falt av tremannsbruddet.

Stampe og Lindquist lå i brudd mesteparten av dagen på den 145 kilometer lange etappen som ble avsluttet med en hard stigning opp til Hafell.

I den avsluttende bakken jaget forfølgerne anført av Johannnes Kulseth fra Uno-X i solo, og som som var nære ved å ta igjen Lindquist. Han måtte ta til takke med andreplassen.

Johannes Kulseth hadde ikke tro på at han skulle ta igjen dansken.

– Nei, det trodde jeg ikke. Det skjønte jeg da vi kom inn i Reistadbakken for andre gang og det fortsatt var seks minutter opp til bruddet, forteller Johannes Kulseth til Sykkelekspressen.

– Men vi prøvde det vi kunne! Ådne (Holter) satte fart da det ble brattere. Vi visste at jeg sannsynligvis ville kjøre i fra, så vi ville ha høyest mulig fart. Ådne kjørte strålende, så det ble rett frem for meg å ta andreplassen, sier Johannes, som  innrømmer andreplassen var ganske sur.

Resultater