Junior-NM holdt på å ende i skandale

Sharing is caring!

Skjermbilde: Direktesport

Mens juniorrytterne i god fart holdt på å forberede seg til spurten i årets NM, dukket det plutselig en bil opp midt imot og var en hårsbredd fra å treffe juniorene midt i fleisen.

Norges cykleforbund har innført vaktkurs slik at ikke hvem som helst lenger får være vakt, men i innspurten på lørdag ettermiddag sviktet sikkerheten totalt.

Det ble Flashback til juniorenes innspurt i Kragerø i 1985, der en politimotorsykkel i innspurten kjørte mot feltet, noe som forårsaket massevelt og blodbad.

Men utrolig nok klarte juniorene i den åtte mann store tetgruppa å unngå smellen og fikk gjort opp seg imellom på noenlunde greit vis.

Oppdatering: I følge Bodø Nu ble en motorsyklist oppmerksom på bilen, og motorsyklisten ga beskjed om faren til rytterne. Hvorfor motorsyklisten ikke fikk bilen ut av veien forteller ikke historien noe om.

Det ble en tomannsspurt som ble åpnet av Stavangers Vetle Gilja Lygra, men han ble overhalt av Henrik Vea Johansen fra Lillehammer. To sekunder etter dem kom Sondre Elias Skjolden fra Lillehammer.

Favoritten Felix Ørn-Kristoff kom inn med hovedfeltet og måtte ta til takke med 20. plass.

Allerede på førsterunden av sju runder gikk det første bruddet med 15 mann. Dette byttet under rittet ulike konstellasjoner før det skulle spurtes.

Resultater

 

Facebook kommentarer