Skulle arrangere ritt – uten tillatelse

Sharing is caring!

Det var planlagt et storstilt grussykkelritt i Nordmarka på søndag. Problemet er at det mangler tillatelse.

Arrangør er tidligere BOC-syklist Hans-Christian Francke. Etter målgang skulle alle få burger og drikke.

Så langt var alt bare fryd og gammen.

Bare en ting manglet: Tillatelse til å arrangere rittet i Nordmarka.

Grunneier Carl Otto Løvenskiold var ikke informert om rittet, og hadde da selvfølgelig heller ikke godkjent det. Og da han fikk vite om det, så var svaret et klart og tydelig nei.

Nektet å avlyse

Arrangøren tok ikke nei for et nei og nektet å avlyse. Dermed var konflikten et faktum.

Etter et møte torsdag kveld ble Løvenskiold og Francke enige om premissene for arrangementet.

– Vi har snakket med arrangøren, som aksepterer fullt og helt at det ikke skal arrangeres noe sykkelritt. Det er avlyst, sier Løvenskiold til Budstikka.

Men sykling blir det, kan Francke opplyse.

– Jeg kan bekrefte at det ikke blir noe ritt, og at vi har endret helt profil på arrangementet slik at det likevel vil bli gjennomført som annonsert, sier Francke, som heller inviterer til hyggelig sykkeltur i Marka.

– I stedet vil vi nyte dagen og ta det ganske så pent og rolig. Vi vil vise respekt for naturen og friluftslivet. Fra sørenden av Heggelivann og ned til Storebekkhytta for eksempel må alle bremse ned og det er ikke lov til å kjøre forbi noen. Mens enkelte andre steder hvor det går bratt oppover kan vi kanskje tråkke til og ha en litt større grad av konkurranse, for eksempel opp til Dammyrdalen. Der er det stigninger opp mot 15 prosent, opplyser Francke.

60-åringen fra Kolsås er tidligere syklist og kaptein i Bærum og Omegn Cykleklubb (BOC).

BOC presiserer at de ikke har noe med dette arrangementet å gjøre. De arrangerte tidligere i denne uka et ritt i Nordmarka som hadde alle godkjenninger.