Tett spurtoppgjør i Egersund

Sharing is caring!

Foto: Szymon Gruchalski

Endelig var det duket for en forholdsvis flat etappe for spurterne i Tour of Norway. Det kvitterte Alexander Kristoff med å kjøre inn til en tredje plass i massespurten i Egersund da tredje etappe ble avgjort.

Etappen ble vunnet av belgieren Jordi Meeus fra Bora, mens Pavel Bittner fra Tsjekkia ble nummer to.

Belgieren Wout van Aert ser ut til å være på vei tilbake til formen etter at han ble nummer fire.

Som vanlig gikk det et tidlig brudd da Erik Wang Aas fra det norske landslaget gikk allerede fra start på Sola, i jakt etter nye klatrepoeng i konurransen han leder. De sikret han seg. Da var han fornøyd, og slapp seg tilbake i feltet mens Matus Stoeck, Brendan Rhim – og selvfølgelig Team Coop Repsol, i dag med Johan Ravnøy.

Forspranget varierte mellom et og to minutter.

Så satte dansken Magnus Cort fra Uno X seg i front av feltet, med Alexander Kristoff på hjul. Da ble forspranget kraftig redusert.

Sju kilometer fra målstreken var det nede i 14 sekunder, men bruddkameratene ga seg ikke uten sverdslag, der Stoeck gjorde et siste forsøk på å holde feltet unna. Men 2,5 kilometer fra mål var de hentet.

Da var man allerede godt i gang med posjonieringen i feltet, og Alexander Kristoff lå i en utmerket posisjon og ledet inntil han på de siste meterne ble overhalt av Boras Jordi Meuss.

I Sammendraget leder fortsatt franskmannen Axel Laurance.

Ådne Holter fra Uno-X på tredjeplassen må hente 13 sekunder på sisteetappen i Stavanger søndag for å vinne rittet. Med det sterke laget Laurance har samt gode klatrebein virker det ikke som en lett oppgave for Ådne. Så i kveld blir det nok planlagt taktikk på hotelltommet til Uno-X, samtidig som man har det dilemmaet at de gjerne vil at Alexander Kristoff skal vinne sisteetappen og begeistre i hjembyen.

Kristoff selv er håpefull.

-Det var veldig bra lagarbeid, og jeg burde nok ha byttet til tyngre gir før dagens etappe siden det var litt medvind i spurten.  Ellers så var det en god følelse og godt kjørt av laget, sier Alexander Kristoff.

Resultater