Thubau Nys sterkest på Voss (oppdatert)

Sharing is caring!

Foto: Szymon Gruchalski

Belgieren Thibau Nys fra Lidl Trek var sterkest da han kom alene til mål på førsteetappen av Tour of Norway på Voss torsdag.

Fire sekunder senere rullet Ådne Holter fra Uno-X i mål som nummer to.

27 grader og sol er ikke hverdagskost på Vestlandet, men Voss viste seg fra sin aller beste side da verdenseliten og noen norske håpefulle la ut fra vintersportsstedet Voss.

Da det gjensto 75 kilometer hadde seks ryttere fått en luke på et minutt. Blant disse to Halvor Utengen Sandstad (Team Coop Respol) og Eirik Wang Aas (landslaget).

Aas tok to av bakkespurterne og kjørte seg dermed inn i klatretrøya.

Sekstetten i front ble redusert til fem da DSMS Tim Rossen falt av og senere ble første rytter som brøt rittet.

De fem foran lå jevnt med el ledelse på et minutt før Tudor satte opp farta i feltet og reduserte ledelsen til halvminuttet.

Slik holdt det seg til fire kilometer fra mål da de fem i front ble hentet. Da var man klar for den snirklete stigningen opp til Voss Resort. Da la Alexander Kristoff seg i front av feltet og satte tempo. Men det vekslet på ryttere i front samtidig som stjernen Wout van Aert fant det best i å legge om på de lette girene og ta det med ro. Han er ikke i toppform etter skadene fra velten tidligere i år, og bruker nok Tour of Norway som et ledd i å komme tilbake til løpsform.

Så fikk Mathias Vaek og Nys Thibau fra Trek ei luke. Ingen klarte å hente Thibau mens Ådne Holter fra Uno-X sikret seg andreplassen fire sekund etter. Axel Laurance fra Alpecin-Deceuninck ble nummer tre. Så da andre etappe kjøres fredag, er Thibau i den gule ledertrøya.

Alexander Kristoff klarte seg veldig bra i den kuperte løypa, og tråkka til i bunnen av den avsluttende stigningen.

-Jeg kjørte farten opp i bunnen så det skulle være hardt fra start. Siden Ådne er en klatrer så er var det fordel han om det var hardt så lenge som mulig. Det  funka bra og det ble  jo nesten seier, sier Alexander Kristoff.

-Hvordan var det å kjøre UCI-ritt i Norge igjen?

-Det er alltid fint å kjøre løp i Norge, spesielt i slik flott vær som idag, lyder det fra Kristoff.

Resultater

Sandstad proffdebuterte med et brak!