Contador tok sekunder på Froome

Sharing is caring!

Alberto Contador tok sekunder på Chris Froome på 15. etappe av Vuelta a Espana, mens en polakk tok etappeseieren.

Søndag distanserte Tinkoff-Saxo-rytteren Alberto Contador rivalen Chris Froome (Sky) med utallige hissige angrep på den godt 11 kilometer lange avsluttende stigningen til Lagos de Covadonga.

Polakken Przemyslaw Niemiec (Lampre) var første mann over målstreken etter de 152 kilometerne fra Oviedo.

Niemiec var siste overlevende fra et fem-mannsbrudd som i en overgang hadde 11 minutters ledelse, men han endte bare med kun å ha få sekunder å gi av da han kom i mål.

Polakken var imidlertid kun en parentes i forhold til tingene som foregikk lenger bak.

Alberto Contador angrep ustanselig Chris Froome, som kjørte beregnende og doserte kreftene.

Det var tydelig at selv om Contador hadde rittets nummer to Alejandro Valverde (Movistar) og nummer fire Joaquim Rodriguez (Katusha) med seg, var det Froome han bekymret seg for.

Derfor betydde det neppe noe for Tinkoff-Saxo-kapteinen at Valverde og Rodriguez rykket fra han og tok noen sekunder på målstreken. For Contador tok også noen få sekunder fra briten som fortsatt ligger på tredjeplassen i sammendraget.

Stigningen på 12,2 kilometer opp til målstreken var vanskelig, men veien opp ble delvis spolert av glatte veier, så et eventuelt større angrep på Alberto Contadors ledertrøye ble spolert.

Med litt mer enn ni kilometer igjen av stigningen begynte Chris Froome (Sky) å vise litt svakhetstegn.

Han seilet bakover i favorittgruppa. Det forvirret de øvrige favorittene, for lørdag hadde briten sett umåtelig sterk ut da han angrep og kjørte seg opp til tredjeplassen i rittet.

Derfor dirigerte Bjarne Riis Tinkoff-Saxos ryttere til fronten for å sette et høyt tempo for å teste Sky-rytteren, som med lørdagens form så ut til å true Alberto Contador på fremtidige fjelletapper i rittet.

Chris Froome ga slipp på fjellets hardeste punkt fem kilometer fra mål hvor stigningsprosenten kom på 17, men det var tydelig at han kjørte kontrollert og doserte kreftene. Det betydde at han flere ganger kom tilbake tross Contadors angrep.

Allikevel skapte Alberto Contadors mange rykk litt avstand til slutt.

Mandag skal rytterne over fem fjell i kategori en – en etappe som antagelig vil skape tidsforskjeller blant favorittene.

Vuelta a Espana avsluttes neste søndag.

Contador irritert på landsmenn

Facebook kommentarer