Motor funnet i sykkelen til europamester

Sharing is caring!

VM sykkelkross er rystet av den første avsløringen av mekanisk doping. En motor ble funnet i sykkelen til europamesteren.

driessche

Funnet ble gjort i sykkelen til regjerende europamester Femke Van den Driessche. Hun har imidlertid ikke brukt sykkelen i konkurranse.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) hadde forberedt seg på mekanisk doping forut for mesterskapet. Dette førte til sykkelen til Van den Driessche ble beslaglagt og undersøkt. Så til slutt ble det annonsert at det har vært «mekanisk doping».

Ifølge faren til Van den Driessche, ble ikke sykkelen benyttet i VM.

– Sykkelen tilhører noen som hun noen ganger trener med. Det har aldri vært planen at hun skulle sitte på sykkelen. Mannen som sier sykkelen har unnskyldt seg tusen ganger, sier han til nieuwsblad.

– Vi vet ikke hva «mekanisk doping» faktisk betyr. Men hvis hensikten var å jukse, må du vel sykle på sykkelen? Femke har vært europeisk og belgisk mester? Hvorfor skulle hun gjøre dette i VM?

Van den Driessche er europamester i U23 og startet som toppfavoritt, men endte bare som nummer elleve i VM. Hun var etterpå meget skuffet og ville ikke svare på noen spørsmål.

Motor funnet i sykkelen til europamester

Facebook kommentarer