Nibali vil være Italias OL-håp i 2016

Sharing is caring!

Tour de France-vinner Vincenzo Nibali mener at OL-løypa i Rio om halvannet år passer ham bra.

nibali 24072014

Italieneren, som sykler for Astana, er en fornøyd mann etter å ha sett OL-løypa som venter i Rio om litt mer enn halvannet år.

Årets Tour de France-vinner sier til avisen Gazzetta dello Sport at han vil være Italia kaptein til OL-rittet, som byr på atskillige stigninger som rytterne skal passere flere ganger.

– Jeg har kikket på den, og det ser ut til å være en hard løype. Den er vanskelig og passer til mine kvalifikasjoner. Vi får se. Der er jo fortsatt halvannet år til, men jeg vil gjerne være lagkaptein, sier han til avisen.

Arrangørene av OL i Rio offentliggjorde OL-løypa tidligere i desember, og den inneholder stigningsprosenter helt opp mot 13 prosent.

Det olympiske landeveisrittet blir kjørt på OLs første konkurransedag 6. august 2016.

Ikke umulig å gjenvinne Touren

Vincenzo Nibali vant altså årets Tour de France med et forsprang på mer enn sju minutter til franskmannen Jean-Christophe Peraud.

Han er klar over at 2015-udgaven av det franske etapperittet ser ut til å bli annerledes og en vanskelig nøtt å knekke med både Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), Chris Froome (Sky) og Nairo Quintana (Movistar).

– Det blir vanskelig å gjenta suksessen, men intet er selvfølgelig umulig, og jeg jobber allerede godt frem mot neste sesong. Touren er bestemt mitt primærmål, men jeg vil ikke neglisjere andre viktige ritt, sier han.

Neste års Tour de France starter 4. juli i den nederlandske byen Utrecht.


Nibali blir hos Astana

Astanas dopingproblemer bekymrer ikke Nibali

Vincenzo Nibali er kongen av Tour de France

Facebook kommentarer