En Tour uten troverdighet?

Sharing is caring!

I Norge har vi mange høye fjell og dype daler. Allikevel var det flere spurtere som står på sammenlagtpallen i Tour of Norway da rittet ble avsluttet på Hønefoss søndag. Er dette logisk?

 Å se Alexander Kristoff i gult på en sammenlagtpall er et sjeldent syn.

Men i Norge skjer det.

I et land med høye fjell og dype daler.

Arrangøren av Tour of Norway hadde lagt opp rittet til stort sett langs Sørlandskysten av Norge, med et kort innslag av stigninger litt innover i landet for skammens skyld.

Terreng som spurtere som Alexander kristoff og Edvald Boasson Hagen kan håndtere.

Etter fem etapper var Edvald Boasson Hagen i den gule ledertrøya, mens etter den siste og sjette etappen var det Alexander Kristoff som vant rittet – med Boasson Hagen på tredjeplassen – og med i spurten. Ryttere som etter sigende ikke er i sin beste form.

Flere av de utenlandske proffene poengterte også dette med for lett terreng i fjelllandet Norge. I Danskene kaller oss til og med fjeldaber.

At arrangøren da unngår tøffe fjelloverganger som for eksempel mellom Odda og Bø kan vitne om at arrangøren har skreddersydd rittet etter de norske sykkelstjernene, som detter av hvis det blir for bratt.

I så fall er navnet Tour of Norway lite troverdig. Dette som ble presentert over seks etapper denne uka er lite beskrivende på hva Norge har å by på og minner mer om en parodi av et etapperitt i Norge der målet er at de norske skal vinne.

Facebook kommentarer