Kristoff vant på hjemmebane

Sharing is caring!

Foto: Szymon Gruchalsk

Med familien til stede vant Alexander Kristoff oppskriftsmessig sisteetappen i Tour of Norway på hjemmebane i Stavanger.

Avsutningsetappen gikk i og rundt Stavanger med den såkalte Grisabakken som høydepunkt. Den skulle forseres seks ganger.

Som vanlig var det i starten mange utbruddforsøk, men ingen kom riktig løs.

Så da det gjensto 84 kilometer hadde fem ryttere kommet seg løs der ingen norske eller interessant navn var med. De hadde en ledelse på 45 sekunder til feltet.

Samtidig så ikke feltet ut til å stresse med det.

Da det gjensto 30 kilometer var utbryterne innhentet.

20 kilometer fra mål klinka Åer Strand Hagenes fra Visma til og gikk solo. Han fikk ei pen luke og hadde på det meste 24 sekunder ledelse til feltet før feltet trakk til seg løpestrengen og hentet han i Grisabakken sju kilometer fra målstreken.

Da begynte det å skje saker og ting. Ny gruppe i tet med en forfølgergruppe der Anders Skårseth fra <uno-X kom opp.

Men 700 meter var alle igjen samlet og det var klart for massespurt i Vågen. Alexander Kristoffs spesiale.

Han kom i perfekt posisjon og kjørte for sjette gangen først over målstreken i Stavanger. I tillegg til mange andre løp han har vunnet der.

Dermed var den 92. proffeseieren i boks.

Franskmannen Axel Laurance fra Alpecin-Deceuninck kom inn med feltet og tok sammenlagtseieren, med Ådne Holter fra Uno-X sikret seg tredjeplassen, 13 sekunder etter.

Alexander Kristoff var storfornøyd med nok en gang å vinne på hjemmebane, selv om ikke alt gikk helt etter planen i den hektiske innspurten.

-Vi kom litt bakpå da det på slutten samla seg, og jeg fikk ikke helt posisjonen som var planlagt, men det gikk jo bra, sier Kristoff.

Deretter kunne han sammen med tre av sine sønner motta hyllest på podiet.

Han kunne også hylle med Uno-X som vant lagkonkurransen.

Erik Wang Holter fra landslaget vant klatrekonkurransen mens Mathias Vacekfra Lidl Trek fikk ungdomstrøya med seg i bagasjen hjem til Tsjekkia.

Galleri, Foto: Szymon Gruchalski:

Resultater