Pogacars overlegne Giro-triumf er en realitet

Sharing is caring!

Den slovenske syklisten Tadej Pogacar kom seg trygt i mål på den siste etappen av Giro d’Italia.

På søndagens siste etappe måtte sloveneren bare fullføre de 125 kilometerne i og rundt Roma for å bli feiret.

Med seks etappeseire i rittet og voldsom dominans hadde sloveneren opparbeidet seg en ledelse på snaue 10 minutter ned til nærmeste forfølger, colombianske Daniel Felipe Martinez.

Sloveneren satt foran i feltet til den siste kilometeren av etappe 21, da spurterne i felet fikk lov til å kjempe om seieren i den italienske hovedstaden.

Her sikret belgiske Tim Merlier sin tredje etappeseier i rittet foran den italienske toppsprinteren Jonathan Milan.

Det var første gang Tadej Pogacar deltok i Giro d’Italia.

Tadej Pogacar har allerede annonsert at han ønsker å bli den første rytteren til å vinne både Giro d’Italia og Tour de France samme år, siden Marco Pantani gjorde det i 1998. Den såkalte Giro-Tour-dobbelen.

Med Jonas Vingegaard som fortsatt usikkernår det gjelder fysisk form i oppkjøringen til Tour de France, ser den muligheten plutselig enda mer sannsynlig ut.

Det er bare dansken som har holdt Pogacar unna tittelen i de to siste utgavene av verdens største sykkelritt.

Og siden sloveneren tidlig så at Giro-seieren ville bli en overkommelig utfordring, ble fokuset rettet mot Tour de France.

I tillegg til sine ferdigheter i de store Grand Tour-rittene, har Pogacar også vist seg sterk i de andre store sykkelrittene på kalenderen.

Fra og med 2021 har han vunnet seks monumenter, som er betegnelsen på sykkelsportens fem største endagsritt. Flandern rundt i fjor, Liège-Bastogne-Liège i 2021 og i år samt hat-trick i Tour of Lombardia.

Legg til seire i flere semiklassikere og totalt 12 sammenlagtseire i ulike ukelange etapperitt på høyeste nivå, samt en olympisk bronse i landevei.

Det er derfor ikke ubegrunnet at han ofte omtales som et talent fra millenniumsgenerasjonen.

Resulater