Brosteinsproblemer i Flandern rundt-løypa

Sharing is caring!

Fare for manglende brostein får berømt sykkelritt til å lage beredskapsplaner

Arrangøren av Flandern rundt leter etter alternativer etter at bakken er forsvunnet i deler av løypa.Den belgiske vårklassikeren, som skal kjøres i slutten av mars, risikerer å miste et stykke bratt brosteinsvei ved Paterberg-bakken.

Veien står nemlig rett og slett i fare for å forsvinne.

Et problem for sykkelrittet, som er kjent og beryktet for brosteinene.

– Nå har jorda ved siden av brosteinen på Paterberg-høyden sunket flere meter ned, sier Willem-Jan Baer, rådgiver for offentlige arbeider i området, til den belgiske avisen Het Nieuwblad, og han frykter også at brosteinen snart vil falle med dem.

Derfor har de valgt å stenge veien helt.

– Så langt er det bare siden som har glidd ut. Selve veien er fortsatt intakt. Men vi stenger veien fordi vi frykter at vibrasjoner kan føre til enda mer nedsynkning. Gjerdet er også borte. Det er meter lavere enn veien, så det er ikke trygt, sier han til den belgiske avisen.

Rådgiveren forteller at en entreprenør har fått i oppdrag å ta på seg hanskene for å restaurere den sunkne jorda og sikre veien.

Men siden rytterne i E3 Saxo Classic-rittet også skal passere den berømte brosteinsdelen allerede om en måned, har beredskapsplaner måttet legges.

Blant annet vil de kaste store betongblokker i den nedsunkede bakken, og hvis dette ikke er nok til å sikre rytternes sikkerhet, er de også villige til å ty til en omdirigering av løypa.

– Hvis alt er trygt restaurert, vil det ikke være noe problem. Hvis entreprenøren ikke er klar, er det en plan b. I dette tilfellet må traseen omdirigeres til neste vei. Det er rett rundt kvartalet, sier han.

E3 Saxo Classic kjøres 22. mars og Flandern rundt kjøres 31. samme måned.