Johannes Kulset diskvalifisert fra Tour of Slovenia

Sharing is caring!

Uno-X-syklisten Johannes Kulset syklet inn til en god plassering på den tredje etappen av Tour of Slovenia, før han så ble diskvalifisert.

– En åpenbar straff for å sette et eksempel uten rot i de faktiske hendelser. Protestene og møtet med kommissærene i etterkant av løpet førte ingen sted, skriver sportsdirektør i Uno-X Leonard Snoeks i en SMS til NTB.

Årsaken til diskvalifiseringen er «supertuck». Det vil si at han angivelig lå på sykkelrammen i en utforkjøring, noe som ikke er lov.

– UCI-kommissæren refererte primært til «the image of cycling». Sjefkommissæren mente det var for høy risiko på generelt grunnlag, uten å selv kunne fastslå reglene, forteller Snoeks og fortsetter:

– TV-bildene viser tydelig at Kulset forblir på setet og holder seg innenfor regelverket. Derfor blir dette en håpløs situasjon hvor UCI må skolere sine dommere bedre før de styrer etter synsing. Dette skal ikke skje.

– Merkelig avgjørelse og utrolig synd at det blir fokus etter en sånn prestasjon, bare uker etter velt, skade og operasjon. Håper juryen snur, skrev Drivenes.

Kulset svarte på meldingen med et hjerte, før han også svarte en fan som lurte på om det er noen sjanse for at juryen kan endre avgjørelsen sin.

– Tuller du nå? Selvfølgelig er det håp. Jeg gjorde jo ingenting galt, skriver han.

– Jeg er sikker på at dette ordner seg, sa han.

Der skulle han imidlertid få feil.

– Straffen ved å diskvalifisere Johannes føles urettferdig og han er meget skuffet og lei seg. Johannes er en fighter og vil komme sterkt tilbake med høy motivasjon.

Avgjørelsen kan potensielt bli dramatisk for Kulset, som skulle bruke rittet til å kjøre seg i form og sikre plassen på Uno-X-laget til Tour de France.

(©NTB)

Facebook kommentarer