Leknessund mot norsk Grand Tour-rekord

Sharing is caring!

Primoz Roglic vant den avgjørende bakketemoen i Giro d’Italia og er på vei mot sammenlagtseier. Andreas Leknessund ble nummer ni på etappen og kan sette norsk rekord.

Geraint Thomas startet i den rosa ledertrøya og var derfor sistemann ut. Nærmeste forfølger var Primoz Roglic 26 sekunder bak.

Roglic kjørte sterkere enn briten, men det skjedde ikke uten dramatikk. Like før mål måtte sloveneren bytte sykkel og tapte tid. Likevel greide han å ta igjen forspranget til briten og vant etappen med 40 sekunder. Dermed passerte han Thomas med 14 sekunder i sammendraget.

Det ble mye flørting med publikum for de svakere plasserte rytterne, og Mark Cavendish tok seg god tid til å shake hands med publikum de siste meterne i sitt siste Giro d’ Italia.

Andreas Leknessund startet niende sist. Nordmannen imponerte igjen stort og syklet inn til niende beste tid. Det holdt til å ta seg forbi tyske Lennard Kämna i sammendraget.

Dermed er Leknessund på vei mot å tangere den beste norske plasseringen i en Grand Tour. Den beste norske sammenlagtplasseringen i en Grand Tour står Carl Fredrik Hagen for etter å ha endt som nummer åtte i Vuelta España i 2019.

Men Giro d’ Italia blir regnet som større enn Vueltaen.

– Det har vært tre tøffe uker, men også veldig kjekt med dette laget her. Å avslutte med topp 10 med tanke på alt som har skjedd og forventningene mine før Giroen, er vanskelig å beskrive. Jeg er veldig fornøyd, sier Andreas Leknessund.

Søndag kjøres siste etappe til Roma. Det er en sjarmøretappe der det ikke er ventet noen endringer i sammendraget.