Leknessund vraket til Tour de France

Sharing is caring!

Alexander Kristoff og danske Magnus Cort står i spissen for et sterkt Uno-X-mannskap til sommerens Tour de France. Andreas Leknessund ble vraket.

Det var knyttet spenning til flere plasser før teamsjef Thor Hushovd presentert sine utvalgte på Ensjø i Oslo.

Ved siden av Kristoff og Cort falt valget på Søren Wærenskjold, Jonas Abrahamsen, Rasmus Fossum Tiller, Johannes Kulset, Odd Christian Eiking og Tobias Halland Johannessen.

Halland Johannessen og Kulset er Uno-X-lagets fremste klatrere og skal jakte seiersmuligheter i fjellene i Touren. Duoen har samtidig slitt med skader og gjorde sist uke konkurransecomeback i Slovenia rundt for å dokumentere form.

Det gjorde de åpenbart i tilstrekkelig grad.

Kulset ble riktignok på omstridt vis diskvalifisert i Slovenia og måtte ufrivillig bryte rittet. Likevel er altså 20-åringen klar for karrierens så langt største oppgave.

– Det har vært en vanskelig prosess å ta ut dette laget, for vi gjør det så vanvittig bra om dagen. Det er helt fantastisk, men det betyr samtidig at noen må bli hjemme, sa teamsjef Hushovd mandag.

Fire med proffseirer

Cort, Kristoff, Wærenskjold og Abrahamsen har alle vunnet ritt denne sesongen, sistnevnte for første gang i karrieren på proffnivå. Kvartetten var således selvskrevne i mandagens uttak.

Kristoff er klar for sitt 11. Tour de France.

Noe mer usikkerhet var det altså knyttet til de øvrige fire plassene.

Andreas Leknessund, som sammen med Cort var Uno-X-lagets storsignering foran inneværende sesong, leverte ingen optimal Tour de France-søknad under oppkjøringsrittet Citerium de Dauphine i Frankrike nylig. Det skapte en viss usikkerhet rundt tromsøværingens form. Mandag ble han vraket.

Tross han i de Grand Tour han har deltatt i har imponert og funnet formen. I fjor kjørte han med den rosa ledertøya i Giro d’Italia i flere dager.

Så kan man stille spørsmål om 20-årige Kulseth, uten noe erfaring fra Grand Tour, ble uttatt fordi hans far er tungt inne i Uno-X. Det spørsmålet fikk vi ikke stille, fordi vi ikke var invitert til pressekonferansen. Vennskap og relasjoner har alltid vært en viktig del av sykkelsporten.

Inn kom askøyværingen Odd Christian Eiking.

Leknessund har samtidig tidligere vist skyhøyt nivå, også på Grand Tour-nivå i sykkelsporten. I fjor ble han nummer åtte sammenlagt i Giro d’Italia og plasserte seg for alvor på det internasjonale kartet.

Uvanlig avslutning

Uno-X kommer til Tour de France-starten i Firenze med et mannskap som kan jakte etappeseirer både på flate og kuperte etapper. Sammenlagtambisjoner vil man neppe ha.

– Målet er å vinne en etappe, og det er jeg sikker på at er mulig, sa Hushovd.

Det er andre året på rad at det norske laget deltar i verdens største sykkelritt. Debuten for ett år siden var mer enn positiv. Anført av Tobias blant andre Halland Johannessen og Abrahamsen ble fasiten en rekke sterke etapperesultater.

Den ønskede seieren venter man imidlertid fortsatt på.

Facebook kommentarer