Pogacar dominerte i Belgia

Sharing is caring!

Den slovenske sykkelstjernen viste muskler og vant Liège-Bastogne-Liège.

Han verken reiste seg i sykkelen eller skar tenner.

Med 34 kilometer igjen i Liège-Bastogne-Liège stakk stjernerytteren Tadej Pogacar av fra resten av feltet før han vant den prestisjetunge vårklassikeren i selvsikker stil søndag ettermiddag.

1 minutt og 39 sekunder senere krysset Frankrikes Romain Bardet målstreken, og litt senere kapret Mathieu van der Poel tredjeplassen. Mattias Skjelmose ble beste danske i rittet og ble nummer 28.

Med helgens suksess kunne Tadej Pogacar feire seier nummer sju i 2024 og viser muskler foran sommerens Giro d’Italia og Tour de France.

Tadej Pogacars lag, UAE Team Emirates, annonserte tidlig søndagens planer og la ut et høyt tempo.

Et utbrudd på ni mann fikk imidlertid stikke av.

Tadej Pogacar var imidlertid ikke alene om å sikte seg inn på søndagens seier. Det samme hadde nederlandske Mathieu van der Poel, som har nese for endagsritt a la Liège-Bastogne-Liège.

Alpecin-rytteren var imidlertid uheldig da han med 97 kilometer til mål ble tatt igjen etter en velt og mistet kontakten med dagens rival, Tadej Pogacar.

Den sistnevnte slovenske superstjernen trenger ikke lang tid på å utnytte den typen momentum, og med 34 kilometer igjen viste han muskler og flekset ambisjonene for sommerens store sykkelritt og triumferte suverent i Belgia.

Det var andre gang i karrieren at Tadej Pogacar vant rittet i Belgia. Han vant også i 2021.