Trippel for Pogacar

Sharing is caring!

Tadej Pogacar har vunnet  alle tre rittene han har deltatt i denne sesongen.

Tre ganger har sloveneren stilt til start i et sykkelritt i 2023. Alle gangene har han kjørt først over streken. Sist onsdag og torsdag der han satte alle konkurrentene på plass på første og andre etappe av Andalusia Rundt.

Den gode formen kommer overraskende å hovedpersonen selv. Det sa han onsdag.

– Stigningen var bratt. Jeg så min mulighet for å angripe, og så nøt jeg turen ned til mål. Jeg er selv litt overrasket over den gode formen, og jeg hadde ikke regnet med å skulle vinne to ritt, sa Pogacar.

Onsdagens eier kom etter klassisk Pogacar-kjæring hvor han med små 12 kilometer til mål satte av alle konkurrentene og derfra kjørte alene over streken. Torsdag vant han på en bratt brosteinsbelagt avslutning med fire sekunder ned til forfølgerne.

På mandag stilte Pogacar til start i den spanske endagsrittet Clasica Jaen Paraiso Interior, som han også vant i overlegen stil med et 42 kilometers solortt.

I fjor vant Pogacar grusrittet Strade Bianchi, kjørte seg i topp-ti i vårklassikerne Flandern Rundt og Milano-Sanremo, og så hadde han samlede pallplasseringer i flere etapperitt.

Facebook kommentarer