Alexander Kristoff tok første etappe i De Panne

Sharing is caring!

lexander Kristoff er tilbake på vinnersporet. Tirsdag spurtet han inn til seier på første etappe i De Panne 3-dagers foran to Astana-ryttere.

– Alexander var ikke helt i form i dag, men han viste sin klasse på slutten. Han knuste Astana-rytternes taktiske spill, sier Kristoff-trener Stein Ørn til NTB.

– Det må likevel sies at Astana-rytterne kjørte merkelig mot slutten. Det var meningsløst å tro at de skulle kunne slå Alexander i en spurt, legger han til.

Den norske Katusja-rytteren kom tidlig med i et brudd som raskt fikk omtrent minuttet på hovedfeltet, en avstand som holdt godt. Helt mot slutten klarte nordmannen å komme seg unna sammen med Astana-rytterne Lieuwe Westra og Alexej Lutsenko, og i spurten var ikke Kristoff truet.

– Jeg hadde ikke gode bein, og følte meg litt død mot slutten. Jeg hadde ikke min beste dag, men kom med i det tidlige bruddet og holdt til mål, sa Kristoff i et intervju med arrangøren etter den 198,2 kilometer lange førsteetappen.

Sjette seier

Han vant De Panne 3-dagers i fjor og fikk en perfekt start også i år, men selv tonet han ned forventningene om en ny sammenlagtseier.

– Jeg har ligget syk noen dager. Det var årsaken til at jeg ikke kjørte Gent – Wevelgem. Derfor trengte jeg nok denne dagen til å få litt fart på beina igjen, sa han.

De tre i teten drev et lurespill de siste to kilometerne. Ingen av dem ville opp og dra, og de som jaget kom nærmere, men det var likevel aldri noen fare for at tettrioen skulle bli hentet.

Det skilte cirka halvminuttet mellom Kristoff og de to Astana-rytterne han spurtet ned og resten av hovedfeltet. Dermed kunne Kristoff juble for sin sjette etappeseier i De Panne.

Tungt

Alexander Kristoff la ikke skjul på at det hadde vært en tung dag på sykkelsetet.

– De første 100 kilometerne gikk ganske lett og greit, men så ble det tyngre. Jeg kom meg med i utbruddet som gikk tidlig, men vi fikk aldri noe stort og skikkelig forsprang, så vi måtte slite. Jeg føler meg derfor ikke på langt nær så sterk som jeg var i rittet her i fjor, sa nordmannen.

De Panne-rittet fortsetter med ny etappe onsdag og avsluttes med to etapper torsdag. På onsdagens etappe som går fra Zottegem til Koksijde kjører Kristoff i ledertrøya. Det er rittets lengste etappe på 211 kilometer.

Til helgen er det Flandern Rundt som står på programmet for Kristoff. Han vant denne klassikeren i fjor og er blant favorittene også i år.

– Alexander er nødt til å bedre kapasiteten ganske mye før Flandern Rundt. Nivået han ligger på nå vil ikke være godt nok. Spørsmålet er hvordan formen hans påvirkes etter den harde etappen i dag. Forhåpentligvis har han fått restituert godt nok i helgen, sier Stein Ørn.

Facebook Comments Box