Alle lagene klare for Hammer Stavanger

Sharing is caring!

Norske sykkelfans kan se frem til mye spenning når Hammer Series returnerer til Stavanger, denne gangen med et nytt World Tour-lag og fremadstormende ryttere fra Norge og Skandinavia på listen.
Team Dimension Data debuterer i Hammer Series under Hammer Stavanger 24-26 mai og får selskap av Pro Continental-laget, Riwal Readynez Cycling Team, når de skal utfordre de 14 andre lagene.

Hammer Stavanger er det første løpet i årets Hammer Series, mens de to neste løpene blir holdt i Nederland og Hong Kong. Hammer er unikt og ulikt andre sykkelløp, da rytterne konkurrerer som ett lag og ikke som individuelle ryttere.
I fjor fulgte 8.3 millioner mennesker med på Hammer Series løpene på nett, og det vil bli livestreamet igjen til hele verden i 2019.

Publikum får igjen mulightet til å se verdens beste lag kjempe om seieren i Hammer Stavanger.

I år er andre gangen Hammer Stavanger blir arrangert. I det unike konseptet, konkurrerer lagene mot hverandre i tre ulike disipliner: Hammer Climb, Hammer Sprint og Hammer Chase, på hver sine dager.

Lagene får poeng per runde basert på rytterens posisjon når de krysser streken. Publikum kommer mye tettere på konkurransen og det som skjer, når de får se mer av løpet som foregår over flere runder i en lukket løype.

Kombinert med andre aktiviteter som arrangeres for publikum under den tre-dager lange sykkelfestivalen, er Hammer Stavanger et av de største idrettsarrangementene i Skandinavia.

Roy Hegreberg, arrangementsansvarlig for Hammer Stavanger, sier: «Hammer Stavanger 2018 var spennende og det var fantastisk å se rytterne gi alt og konkurrere i løypene i vår by og region.

“Vi har gjort noen justeringer på rutene og vi ser frem til å ønske lagene velkommen tilbake, og spesielt kjekt at vi får med to ekstra lag som er med på Hammer Stavanger for første gang. Team Dimension Data har vært i Stavanger før, hvor Edvald Boasson Hagen vant etapper i Stavanger under Tour des Fjords i både 2015 og 2017.»

«Vi er sikre på at det blir et tøft løp, men vi tar imot alle utfordringer som venter oss, og kan ikke vente med å komme i gang»Steffen Kromann, daglig leder i Riwal Readynez Cycling Team.

Rolf Aldag, sportsdirektør hos Team Dimension Data, sier: «Hammer Stavanger vil være det første Hammer Series løpet vårt sør-afrikanske lag deltar på.

«Vi fulgte med på løpene i fjor og det var et interessant konsept som ble godt mottatt blant sykkelfans og publikum. Å kunne ta del i spenningen i år kommer til å gagne vårt publikum, spesielt de i Norge, nå som Edvald Boasson Hagen og unge Rasmus Tiller skal konkurrere på kjente veier nok en gang.»

Steffen Kromann, daglig leder i Riwal Readynez Cycling Team, sier: «Vi er utrolig stolte og setter pris på å bli invitert til dette relativt nye arrangementet, som raskt har fått oppmerksomhet for sin unike måte å konkurrere på.

«Vi er et dansk lag som har gjort store endringer for å komme opp på et Pro-Continentalt nivå. Vi har utvidet vår identitet fra å være utelukkende dansk til skandinavisk, og som det høyest ranket profesjonelle sykkellaget fra de nordiske regionene, er det spesielt spennende å konkurrere på «hjemmebane» i Norge.

«Det ligger i vårt lags DNA å jobbe hardt, og selv om vi går inn i sesongen med en nesten helt ny stall og må finne vår plass på et nytt nivå, er vi spente på å vise frem hva vi kan på en internasjonal arena i Hammer Stavanger. Vi er sikre på at det blir et tøft løp, men vi tar imot alle utfordringer som venter oss, og kan ikke vente med å komme i gang!»

Hvem vil få muligheten til å sprute Champagne som vinner av Hammer Stavanger 2019?
I 2018, lå Mitchelton-Scott på toppen av resultatlistene etter Hammer Stavanger. De klarte senere med å sikre tittelen som overordnede vinnere av Hammer Serien etter finalen i Hong Kong, hvilket beviser hvor viktig det er å ha en god start allerede i det første løpet. Det er ingen tvil om at det blir hard konkurranse mellom de 16 lagene, hvorav 12 av de er World Tour-lag.


Den komplette lagoppstillingen for Hammer Stavanger 2019:

BORA-hansgrohe (GER)
CCC Team (POL)
Deceuninck Quick-Step (BEL)
Delko Marseille Provence (FRA)
EF Education First Pro Cycling (USA)
Israel Cycling Academy (ISR)
Lotto Soudal (BEL)
Mitchelton-SCOTT (AUS)
Nippo – Vini Fantini – Faizane (ITA)
Riwal-Readynez Cycling Team (DEN)
Team Dimension Data (RSA)
Team Jumbo – Visma (NED)
Team Sky (GBR)
Team Sunweb (NED)
Trek-Segafredo (USA)
UAE Team Emirates (UAE)
2019 løp
Hammer Stavanger, Norway: 24-26 mai
Hammer Limburg, Netherlands: 7-9 juni
Hammer Hong Kong: 12-13 oktober


 

Facebook kommentarer