André Greipel triumferte på de glatte brosteinene i Paris

Sharing is caring!

Tyske André Greipel beviste søndag i Paris at han var den sterkeste spurteren i 2015-udgaven av Tour de France.

Briten Chris Froome (Sky) vant Tour de France 2015, men det var den tyske superspurteren André Greipel (Lotto Soudal) som stjal showet søndag på den avsluttende etappen med målgang i Paris.

Etter rolig paradekjøring i regnvær avsluttet Touren i den forventede massespurten på tross av flere rytteres forsøk på å snyte spurterne i den franske hovedstaden. Men ingen fikk lov å slippe unna.

Det ble samling fem kilometer før målstreken, og her viste Greipel seg som den sterkeste.

Han henviste Bryan Coquard (Europcar) og Alexander Kristoff (Katusha) til de sekundære plasseringene på Tourens avsluttende etappe som startet i Sèvres og endte med den berømte avslutningen på Champs-Élysées.

De første 40 av etappens 109,5 kilometer foregikk i uhyre rolig tempo hvor Tour-vinner Chris Froome og rytterne i de øvrige trøyene lot seg fotografere.

Arrangøren ASO besluttet like før rytternes ankomst til Paris å nøytralisere avslutningen i ren og skjær frykt for velt på de våde brosteinene i Paris.

Rittet nøytralisert

Det betydde at uret ble stoppet da Tour de France-feltet krysset målstreken for første gang søndag kveld, of deretter de mange rundturene i Paris ene og alene handlet om etappeseieren.

Derfor var der heller ingen panikk hos Froome da han 10 kilometer fra mål fikk en pose inn i hjulet. Han skulle bare komme seg i mål. Tiden var likegyldig. Og derfor kunne han foreta et rolig sykkelbytte. Han kom også raskt tilbake til feltet.

Spurten i Paris er den kanskje viktigste hele året for spurterne, og blir gjerne kalt spurterenes verdensmesterskap. Og det ble altså Greipel som trakk det lengste strået.

Dermed understreket han med en tykk tusj at han var Tourens sterkeste spurter i år. Han hentede i alt fire etappeseiere i Touren.

Chris Froome vant Touren 2015 foran de to Movistar-rytterne Nairo Quintana og Alejandro Valverde.

Facebook kommentarer