Andy Schleck legger opp

Sharing is caring!

Problemer med kneeet setter en stopper for Andy Schlecks sykkelkarriere.

En velt på tredje etappe av Tour de France ble det siste verden kom til å se til Andy Schleck som profesjonell syklist.

I velten ble luxembourgeren så stygt skadet i kneet at han torsdag meldte at han legger opp.

– Jeg avslutter min profesjonelle karriere. Jeg har ikke noe annet. Det er ikke min avgjørelse – det er kneets. Jeg kan ikke på sykkelen lenger, sa en tydelig rørt Andy Schleck på en pressekonferanse i Luxembourg.

Etter velten ble han operert hos knespesialister i Basel, men den gjenopptreningen viste at skaden var for stygg til å fortsette som sykkelrytter.

– Jeg prøvde. Ga det tid. Prøvde å sykle lett et par timer. Men da jeg tråkket til kom smertene tilbake. Det var mentalt meget hardt, sa 29-årige Schleck, som for en måneds tid siden ble klar over at det var slutt.

Andy Schleck ble bedt om å se tilbake på karrieren, som strakk seg over ti år.

– Jeg er stolt av min karriere. Den var full av suksess, men også full av mistet suksess. Men slik er det: Hvis man flyr høyt så risikerer man også å styrte dypt, sa Andy Schleck, som særlig fremhevet to store resultater.

– Andreplassen i Giro d’Italia, og seieren i Tour de France 2010. Ja, jeg vant den riktignok ved skrivebordet, men jeg fortjente seieren, sa Andy Schleck om triumfen han fikk fordi Alberto Contador ble utestengt etter en dopingsak.

I fremtiden ønsker Andy Schleck å bli i sykkelsporten i en ny rolle

– Jeg har en klar ide om hva jeg vil gjøre, men jeg er ikke klar til å fortelle om det enda. Men jeg vil fortsatt være en del av sykkelverdenen, fastslo Andy Schleck.

Facebook kommentarer