Armstrong sykler årets Tour-løype

Sharing is caring!

Lance Armstrongs planer om å sykle deler av eller hele årets Tour de France-løype for det gode formål blir kaldt respektløs av presidenten i det internasjonale sykkelforbundet, UCI.

 

cookson– Jeg kan ikke komme på et bedre ord enn respektløs og upassende overfor Tour de France, de nåværende rytterne, UCI og anti-doping, sier Brian Cookson til Reuters.

Armstrong har blitt invitert av den tidligere engelske landslagsspilleren i fotball, Geoff Thomas, som umiddelbart etter sin profesjonelle karriere i blant andet Wolverhampton og Crystal Palace, ble diagnosert med kreft-sykdommen leukemi.

– Til å starte med var han (Armstrong, red.) mistenkelig, men jeg var vedholdende, fortalte ham hva veldedighet gjør, og det vakte hans nysgjerrighet, sier Geoff Thomas til Reuters.

Den texanske eksrytteren, som har blitt fratatt sine sju Tour de France-titler fra perioden 1999-2005, ble i 1997 fikk i 1997 diagnosen testikkelkreft.

Deretter var han en av kreftene bak veledeighetsorganisasjonen Livestrong som med salget av gule gummiarmbånd skaffet penger til personer rammet av kreft.

Det kommer ikke overaskende på Geoff Thomas at de to møter motstand.

geof

Geoff Thomas

– Jeg visste at jeg ville få reaksjoner fra folk som kanskje ikke har kikket alt for godt på historien. Jeg er overbevist om at de positive sidene vil oppveie de negative, sier Geoff Thomas.

Lance Armstrong har enda ikke kommentert hvorvidt han deltar i veldedighetsarrangementet, men UCI-president Brian Cooksen har ikke autoritet til å forby Armstrong å kjøre. Men han er ikke begeistret.

– Det har blitt gjort en ekstraordinær sak ut av Armstrong, men så igjen: Det er ikke mange som har vunnet Tour de France sju ganger med å jukse, så han er en spesiell sak, sier Cookson.

– Jeg er ikke ivrig etter å være den presidenten som bringer Lance Armstrong tilbake til sykkelsporten, avslutter Cookson.

Facebook kommentarer