Astana uønsket i Danmark rundt

Sharing is caring!

Astana og dansken Jacob Fuglsang er ikke velkommen i Skandinavias største etapperitt.

 

fuglesang

Den tredobbelte vinneren av Danmark Rundt, Jacob Fuglesang, har grunn til å rive seg i håret.

På grunn av mistanke om doping er Astana ikke velkommen i Post Danmark Rundt.

Alle World Tour-lag er inviterte, men det er ikke nødvendigvis alle som er velkommen.

Den siste tids dopingmistanke mot det kasakhiske laget Astana, med den tredobbelte vinneren av Post Danmark Rundt, Jakob Fuglsang, på laget, har gjort at det internasjonale sykkelforbundet (UCI) ønsker å frata lagets World Tour-lisens.

Det betyr at så lenge saken mot Astana pågår, så er det ikke aktuelt til å delta i årets Post Danmark Rundt.

– Vi vil gjerne ha Jakob Fuglsang til start, og viser det hele seg å være en storm i et vannglass, så er Astana igjen et emne. Men viser det seg at det er hold i anklagene, så skal de de ikke kjøre Post Danmark Rundt, sier rittdirektør Jesper Worre, for øvrig en mann som selv har en dopinghistore på rullebladet.

Inntil videre har to World Tour-lag, Tinkoff-Saxo og Lotto-Soudal, takket ja til å delta. Jesper Worre tror på at det skal komme flere World Tour-lag til rittet. Det forhandles med Etixx-Quick Step og Team Sky.

– Jeg er ganske sikker på at Etixx-Quick Step kommer til start, og blir det ikke Team Sky, så blir det et av de andre World Tour-lagene. Vi har en fornuftig økonomi til å skaffe noen gode lag, sier rittdirektøren.

Post Danmark kjøres i år for 25. gang. Jubileumsløypa byr på rittets hardeste etappe noensinne. Den kommer til å foregå ved Vejle og byr på 2000 høydemeter.

 

Les også:

Astana kan miste World Tour-lisensen

Astana fikk lisensen

Femte dopingsak på to måneder hos Astana

Facebook kommentarer