Astanas dopingproblemer bekymrer ikke Nibali

Sharing is caring!

Den italienske stjernerytteren Vincenzo Nibali forventer at han får sjansen for å forsvare Tour de France-seieren, selv om hans Astana-lag i øyeblikket er i dopingproblemer.

nibali 24072014

I det siste har tre av lagets ryttere havnet i dopingsaker, blant annet brødrene Maxim og Valentin Iglinskij.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har meldt at de kikker på Astanas lisens for den kommende sesongen, men Nibali satser på at det ikke blir problemer på den fronten.

Rolig Nibali

– Jeg tror ikke at Astana får problemer, for det som har skjedd har noe med Iglinskij-familien å gjøre, sier 29-årige Nibali til AFP.

Hos Astana sykler også Jakob Fuglsang. Dansken deler Nibalis vurdering av lisens-spørsmålet.

– Jeg tror at vi får lisensen. Laget har umiddelbart satt de to Iglinskij-brødre på porten. Reagert imot det og tatt distanse fra det. Jeg tror på at laget beholder lisensen, medmindre UCI vil sette et eksempel, sier han til dansk TV2.

Fuglsang blir

Fuglsang regner under alle omstendigheter med å bli på det kasakhiske laget.

– I det tilfellet om vi ikke får fornyet lisensen, vil vi ryke ned som Pro Kontinental-lag. Vi kan fortsatt ha mulighet til å kjørte World Tour-ritt hvis vi får wildcard til dem.

– Ellers vil det ikke ha den store betydningen. Laget vil fortsatt være forpliktet til å oppfylle de kontraktene som rytterne har. Vi har som ryttere en opsjon i kontraktene som gjør at vi kan si opp kontrakten hvis laget ikke har World Tour-status, sier dansken.

Facebook kommentarer