Belgisk spurtsier i Vueltaen

Sharing is caring!

Jens Keukeleire (Orica-Bikeexchange) var raskest og tok seieren på 12. etappe i Vuelta a España som torsdag ble avgjort i en spurt.

keukeleire vuelta16

Seieren kom etter en dag hvor rytterne skulle ut på 193,2 kilometer fra Los Corrales de Buelna til Bilbao, og hvor solen bakte over rytterne.

Her skulle fire kategoriserte stigninger passeres, og siste gang rytterne besteg en topp var med 13 kilometer til mål.

I sammendraget var det ingen endringer, og Nairo Quintana (Movistar) leder fortsatt med 54 sekunder ned til Chris Froome (Sky) på andreplassen, mens Alejandro Valverde er nummer tre.

Valverde er 1 minutt og fem sekunder etter lagkameraten Quintana.

Med 47 kilometer tilbake av etappen hadde et utbrudd litt under to minutter.

Her satt Peter Kennaugh (Sky), David Garcia Lopez (Sky), Kenny Elissonde (FDJ), Gianluca Brambilla (Etixx-Quick-Step) og Louis Meintjes (Lampre). Før nest siste stigning hadde de halvannet minutt da stigningen Alto El Vivero skulle passeres første gang.

Den bød på 4,2 kilometer med en stigningsprosent på 8,5 prosent i snitt, og rytterne skulle over den to ganger i avslutningen av etappen.

Med 32 kilometer til mål var forspranget nede på et minutt, og Astana lå i front i feltet for å kjøre Luis León Sanchez i stilling.

Angrep fra Froome og Contador

Ved foten av Alto El Vivero, som rytterne skulle over en siste gang, var feltet samlet og Dries Devenyns (IAM) angrep. På et tidspunkt opp stigningen stakk Chris Froome nesen frem i et lite sekund, men Nairo Quintana satt klistret til Froome.

Like etter forsøkte Alberto Contador (Tinkoff) seg, men det blev nøytralisert, og like etter og før toppen strøk Luis Leon Sanchez (Astana) avsted, men flere mindre grupperinger ble til slutt samlet.

Med ti kilometer igjen var det derfor Devenyns alene i front, og som ble jaktet av feltet, og det så ut som en umulig oppgave for Devenyns.

Det jaktende feltet hadde imidlertid vanskeligheter med å organisere seg, og Devenyns holdt forspranget på 20 sekunder med fire kilometer igjen.

Med halvannen kilometer til målstreken var det dog slutt, og i spurten tok Jens Keukeleire seieren.

Facebook kommentarer