BMC-rytter forhindret belgier i Vuelta-hattrick

Sharing is caring!

Jean-Pierre Drucker (BMC) kunne mandag feire karrierens største triumf da han vant 16. etappe av Vuelta a España.

I en spurt slet den 30-årige Drucker seg foran Gianni Meersman fra Etixx-Quickstep, som dermed misset sin tredje etappeseier i årets Vuelta.

Meersman åpnet spurten, men timingen var dårlig, og til slutt klarte to ryttere å presse seg foran belgieren, som ble henvist til fjerdeplassen på etappen.

Mens det søndag var stor dramatikk med et vanvittig sammenlagtangrep fra Alberto Contador (Tinkoff) og Nairo Quintana (Movistar) på Chris Froome (Sky), var mandagens flate etappe udramatisk.

Et utbrudd på seks mann hadde fått lov til å sitte alene foran feltet på store deler av etappen, men spurtlagene tillot ikke utbryterne å få noe særlig stort forsprang.

Blant de seks utbruddet var tidligere U23-verdensmester Sven Erik Bystrøm fra Katusha. Sammen med de øvrige utbryterne ble han hentet cirka 12 kilometer fra mål.

Deretter begynte posisjonskampen til en avslutning med flere rundkjøringer.

Daniele Bennati (Tinkoff) prøvde å stikke av med to og en halv kilometer tilbake, men veteranen ble hentet igjen 500 meter fra mål.

I sammendraget skjedde det ingen endringer. Nairo Quintana leder fortsatt med tre minutter og 37 sekunder ned til Chris Froome.

Tirsdag er det hviledag før de avsluttende etappene fra onsdag til søndag.

Facebook Comments Box