Boasson Hagen herjet med NM-konkurrentene

Sharing is caring!

Edvald Boasson Hagen satset på et frekt rykk med under én kilometer igjen av NM-fellesstarten og vant en real knockoutseier i landeveisrittet på sykkel.

boasson nm16

Han forsøkte seg to ganger i avslutningen av det 192 kilometer lange løpet. Første gangen, i den siste bakken, klarte han ikke å få noen avgjørende luke, men da han satset alt på en skikkelig langspurt lyktes han.

– Det var et raskt løp, og jeg måtte jobbe hardt for denne seieren. Jeg må også få si at Lillehammer-rytterne kjørte som profesjonelle. De gjorde akkurat som jeg sa, slik at vi hadde full kontroll, sa mesteren til TV 2 like etter målgang.

Han rykket i den siste bakken vel seks kilometer før mål, men det ble for tøft. Deretter samlet feltet som besto av 10-12 ryttere seg, til det gjensto en snau kilometer. Da rykket Hagen igjen. Han fikk de nødvendige meterne og holdt unna til mål. Det skilte fire sekunder mellom Edvald Boasson Hagen og de som jaget bak ham.

Alexander Kristoff tok annenplassen i en jevn og tett spurt mot Kristoffer Halvorsen fra Joker Byggtorget og Kristiansand. Hortens Sondre Holst Enger kjørte inn til fjerdeplass.

For tøft

– Det ble for tøft å gå alene første gangen jeg prøvde meg, men heldigvis holdt den langspurten jeg satset på. Nå er jeg bare veldig glad, sa Hagen som virkelig er den store NM-kongen. Han vant først temporittet og tok fellesstartseieren søndag i et hardt og tøft løp.

Det gikk et stort brudd allerede etter noen få kilometers sykling. Det besto av 15 ryttere som hadde nesten to og et halvt minutts forsprang på det meste. Men etter hvert falt flere og flere fra i utbruddet, og da det gjensto vel 11 kilometer og rytterne la ut på den siste runden, var det bare to mann igjen foran.

Da sistemann i utbruddet ble innkjørt, forsøkte Markus Hoelgaard seg. Men han fikk heller ingen luke å snakke om, og 6,3 kilometer før målstreken, i den siste bakken, gikk Boasson Hagen til med alt han hadde.

Han fikk med seg Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Sondre Holst Enger og Vegard Stake Laengen. Sistnevnte veltet og hindret Holst Enger som imidlertid klarte å komme tilbake igjen.

Touren neste mål

For de aller beste norske rytterne med Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff i spissen er det Tour de France som er neste mål.

– Jeg følte allerede i Dauphiné-rittet at formen er på gang og at beina var gode, men likevel måtte jeg virkelig jobbe for å holde meg foran her i Bodø. Nå ser jeg fram til Touren og målet der er å sikre en etappeseier. Skulle jeg kunne klare å sikre meg en av trøyene underveis i Touren, sier jeg ikke nei takk til det heller, men hovedfokuset mitt ligger ikke der, sa Hagen til TV 2.

– Jeg gikk for seier, men da Edvald gikk på slutten måtte jeg gamble på at andre skulle tette den luka han fikk. Det gikk ikke, forklarte Alexander Kristoff.

– Rykket var overraskende, og det er vel ingen tvil om at Edvald var den sterkeste i dag, mente Katjusja-rytteren.

I Tour de France kjører Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff, Vegard Breen og Sondre Holst Enger. Alle var inne blant de ti beste i søndagens NM-ritt. (NTB)

Resultater

Facebook kommentarer