Boasson Hagen med etappeseier i Tour of Norway

Sharing is caring!

Edvald Boasson Hagen spurtet best og vant lørdagens fjerde etappe av Tour of Norway fra Flå til Eggemoen.

Boasson Hagen kom til mål sammen med en liten gruppe ryttere og var sterkest av samtlige i spurten. Katjusja-rytter Sondre Holst Enger ble nummer to, mens tyske Paul Martens tok tredjeplassen.

– Dette var utrolig godt. Det var mye motvind på oppløpet, og det ble en tett kamp, sa Boasson Hagen til TV 2 etter målgang.

Seieren var den første norske i årets Tour of Norway.

– Det er godt å vise at vi nordmenn kan sykle vi også, sa Boasson Hagen humoristisk.

Et sju mann stort brudd kom av gårde tidlig på etappen, men frontgruppa ble underveis redusert til fem syklister. Med en drøy mil igjen å sykle hadde kvintetten i front drøye 40 sekunders forsprang til jaktende Markus Hoelgaard, mens hovedfeltet fulgte ytterligere ti sekunder lenger bak.

En tapper Hoelgaard fikk kontakt med fronten, men det hjalp lite. Inn i den siste bakken hadde hovedfeltet tettet luka til teten. Deretter handlet det mest om favorittene.

Nederlandske Pieter Weening forsvarte sammenlagtledelsen sin lørdag, men måtte se at Sondre Holst Enger spiste seg noen sekunder innpå. Foran søndagens avsluttende etappe fra Drøbak til Sarpsborg skiller det 39 sekunder mellom de to i teten.

Facebook kommentarer