Boasson Hagen og gamletreneren gjenopptar samarbeidet

Sharing is caring!

Edvald Boasson Hagen gjenopptar samarbeidet med Fredrik Mohn.

Etter at Sky sørget for at det fruktbare samarbeidet mellom dem for to år siden, har karrieren til Boasson hagen vært nedadgående.

Som kjent avsluttet Boasson Hagen karrieren hos Team Sky etter årets sesong.

– Da Edvald og jeg snakket sammen for en tid tilbake, sa han ting som gjorde at jeg fikk troen på ham. Team Sky hadde sin måte å gjøre det på. Vi hadde vår måte å gjøre det på. Filosofien var så forskjellig at jeg fikk grunn til å tro at dette kan fungere igjen med vår metode, sier Fredrik Mohn til VG.

Blant annet vil han gjøre Boasson Hagen sterkere.

   – Rytterne skal ikke se ut som kroppsbyggere, men norske ryttere er sterke: Det gjelder både Kristoff, Skjerping og Bystrøm. Og Edvald skal være sterk. Vi trener syklister litt annerledes i Norge sammenliknet med resten av Europa. Når man da har suksess, bør man ikke forandre for mye. Det har vi sett på Edvald.  

Lagsjefen i MTN-Qhubeka, Brian Smith, har stor trå på å få Boasson Hagen tilbake på rett kjøl.

– Det virker som om Edvald har mistet selvtillit de siste par årene. Men hos oss skal han få frihet. Vi rangerer ikke rytterne våre, og sykler ikke med én klar kaptein. Vi vil ikke kjempe i sammendraget av store ritt, men skal la rytterne våre kjøre som de vil. Når et lag har én kaptein, som ikke lykkes, så føler andre på laget også at de mislykkes. Vi vil ha to-tre kapteiner i hvert løp, sier Smith til VG.

Filosofien støttes av Mohn, en filosofi som ifølge Mohn også ble praktisert hos HTC-Columbia/Highroad hvor Boasson hagen hadde stor suksess.

– Der var man heller ikke så opptatt av å vinne sammenlagt, og det passet godt med vår filosofi. Det handler om å tenke på å vinne etapper og løp. Jo flere man vinner, jo bedre. Og det fungerte jo bra. Å kjempe sammenlagt er noe helt annet, sier Fredrik Mohn.

Facebook Comments Box