Boasson Hagen tar et steg ned

Sharing is caring!

Edvald Boasson Hagen bytter fra Team Sky til det Sørafrikanske laget MTN-Qhubeka fra neste sesong.

 

Boasson Hagen har vært satt i forbindelse med Tinkoff-Saxo Bank, men det blir det ikke noe av.

Eieren av laget, fylliken Oleg Tinkov, klarte å ryke uklar med hele Norge i en twitter-tirade da han kom med en uheldig kommentar om Anders Breivik.

– Han må si hva han vil. Jeg er faktisk likeglad med hva han sier, sa Boasson Hagen om Tinkovs kommentarer på pressekonferansen onsdag.

Overraskende er det allikevel at Boasson Hagen har valgt å skrive under på en to-årig avtale med Qhubeka-laget som er plassert et nivå under Team Sky, Tinkoff-Saxo og de øvrige World Tour-lagene.

– Jeg har vurdert mange store lag, men synes, at MTN-Qhubeka er et interessant prosjekt. Jeg føler ikke at det er et skritt ned av rangstigen, selv om det ikke er et World Tour-lag, sier Boasson Hagen.

MTN-Qhubeka er nå i gang med lagets første deltakelse i et av de tre store etapperittene ettersom laget er representert i Vueltaen. Lagsjef Douglas Ryder håper å få et wild card til Tour de France neste år.

– Det er en stor motor i Edvald, og vi vil hjelpe ham til å vinne 10-12 ritt i året og nå sine mål. Han blir lagets kaptein under vårklassikerne og skal kjøre for etappeseiere og den grønne trøya, hvis vi – som jeg håper på – blir invitert med i Tour de France, sier Douglas Ryder.

MTN-Qhubeka holder til i Sær-Afrika og derfor er nesten halvparten av lagets ryttere afrikanere.

27-årige Boasson Hagen har tidligere i karrieren vunnet to etapper i Touren og en enkelt i Giro d’Italia.

Facebook kommentarer