Boasson på vei bort fra Team Sky

Sharing is caring!

Når kontrakten med Team Sky utløper etter årets sesong, kan Edvald Boasson Hagens dager for det britiske laget være talte.

boasson

Når kontrakten hans med Team Sky utløper etter årets sesong, kan Edvald Boasson Hagens dager for det britiske laget være talte.

TV2 melder at 27-åringen etter all sannsynlighet forsvinner fra laget, selv om Sky er interessert i å beholde ham, men da til en mindre lukrativ kontrakt.

Årsaken til lønnsnedgangen er manglende resultater og utvikling.

Samtidig er det andre pengesterke lag som vil sikre seg nordmannen, og der i fremste rekke Tinkoff-Saxo med Bjarne Riis Boasson Hagens tidligere sjef i HTC Colombia, Brian Holm, som nå er sjef i Omega Pharma-Quick Step.

TV 2 melder også Boasson Hagens manager, Birger Hungerholdt, forlot Frankrike tidligere enn planlagt, noe som setter i gang spekulasjoner om at en avgjørelse allerede er tatt.

Dårlig poenghøst

Det har vært dårlig med UCI-poeng for Boasson hagen de siste 13 månedene, og det har blitt langt mellom høydepunktene for den tidligere suksessfulle rytteren.

Han står med 0 poeng i 2014, mens han i henholdsvis 2011 og 2012 tok 260 og 317 poeng, hvilket som gjorde han til verdens 11 nest rankete rytter.

Hungerholdt sier Boasson Hagen må ha en sentral plass på laget.

– Han skal være en av de sentrale rytterne på laget, og på gode dager er kaptein på laget, i hvert fall i klassikerne. Posisjonen han får i laget er det som er viktig for oss, sier Hungerholdt.

Facebook kommentarer