Boom vant vanvittig Tour-etappe

Sharing is caring!

Lars Boom vant femte etappe av Tour de France med danske Jacob Fuglesang på andreplass. Chris Fromme veltet to ganger og forlot rittet.

boom Selv om Boom vant så var det så var det Vincenzo Nibali (Astana) på den ytterst dramatiske femteetappen.

På en dag som Froome forsvant ut av rittet og hvor Alberto Contador tapte mer enn to minutter, skapte Nibali litt luke i sammendraget som han leder og med lagkameraten Jacob Fuglesang på andreplass.

Nibali hadde kontroll over etappen som han i lang tid styrte fra en frontgruppe assistert av løytnantene Jakob Fuglsang og Lieuwe Westra.

Nibalis gode kjøring på brosteinene skapte problemer for Contador som sammen med blant andre Alejandro Valverde (Movistar) ble satt av og måtte kjempe for at begrense tidstapet.

At Boom til slutt stakk av spilte heller mindre rolle ettersom Fuglesang trakk Nibali frem som dagens store sammenlagtvinner.

Froome veltet

Det helt store dramaet inntraff 70 kilometer fra mål da Chris Froome deiset i asfalten for andre gang på etappen. Da var det ikke mer motstandskraft hos den uheldige Sly-kapteinen som allerede tirsdag slo seg stygt.

Froome holdt seg i høyrearmen, og etter en kort samtale med laglederne ristet han på hodet og satte seg inn i bilen til Kurt Asle Arvesen.

Og det var mange andre ryttere som veltet på etappen som var preget av et tungt, vedvarende regnvær over det nordlige Frankrike.

Alexander Kristoff var også i bakken, men virket uskadd og tok opp jakten på hovedfeltet nesten umiddelbart.

Nordmannen måtte også bytte sykkel underveis, og han var aldri innblandet i kampen om etappeseieren. På forhånd hadde han pekt ut onsdagens etappe som hans største vinnersjanse i årets Tour.

Facebook kommentarer