Brudd hindret norsk etappeseier

Sharing is caring!

Pressemelding: Etter fantastisk kjøring opp den avsluttende bakken endte Sondre Holst Enger på tredjeplass på dagens etappe av Tour of Norway. Sondre var den sterkeste i feltet, men dessverre var det to ryttere fra bruddet som holdt unna. Danske Mads Pedersen vant etappen.

holst enger tof 16 3

– Det var veldig hardt opp den siste bakken. Det var synd vi ikke tok igjen bruddet, men slik er sykling, sa en litt skuffet Holst Enger etter målgang.

Landslagssjefen skulle naturlig nok helst sett at bruddet ble innkjørt og at vi hadde fått norsk etappeseier.

– Vi gjorde det vi ble enige om på forhånd. Vi måtte sette Tobias til å jobbe litt tidligere enn ønsket. Han ble satt til å jobbe med 60km igjen, men det var generelt lite arbeidsvilje i feltet og bruddet holdt hele veien. Det er selvsagt litt surt når vi ser hvor sterk Sondre er. Vi må allikevel være fornøyde og ta av oss hatten for Sondre og det han gjør i dag. Jeg får ikke sagt nok lovord om den gutten, sier landslagssjef Stig Kristiansen.

Arbeidshest fra Lillehammer

Som på første etappe var det unge Tobias Foss som ble satt til å jobbe i fronten av feltet.

– Jeg er litt sliten nå, men det er jo litt kult å ligge der foran. Når de beste drar til på slutten så merker jeg at det blir seigt. I motsetning til fra juniortiden så går det jevnt fort hele tiden her, sier Foss.

Nærmet seg sammenlagt

Med dagens innsats tok Holst Enger inn 6 sekunder på sammenlagtlederen.

– Vi hadde håpet å ta noen flere sekunder på Weening i dag. Han ble nummer fire i dag og viser at han det er en stor utfordrer vi står ovenfor, sier landslagssjefen.

Odd Christian Eiking ble nummer seks i dag og økte ledelsen sin i ungdomskonkurransen. Holst Enger ligger nå på andreplass både sammenlagt og i kampen om poengtrøya. Det norske landslaget leder lagkonkurransen forholdsvis klart etter tre etapper. Rittet fortsetter med ny etappe med målgang på Eggemoen(Hønefoss i morgen).

Komplette resultater


Ung danske vant i Tour of Norway

 

Facebook kommentarer