Bystrøm hjalp Kristoff til overlegen seier

Sharing is caring!

Alexander Kristoff spurtet inn til seier på førsteetappen av De Panne-Koksijde tirsdag.

 – Det var en bra dag for laget. Vi var sammen om dette hele tiden. Tanken min var ikke å vinne dette rittet sammenlagt, men etter dette får vi se, sa Kristoff i seiersintervjuet.

27-åringen leder med to sekunders margin ned til Jens Debusschere. Belgieren prøvde seg i spurten, men Kristoff viste seg oppskriftsmessig som langt sterkere. Debusschere ga opp noen meter før målstreken. Belgiske Stijn Devolder tok tredjeplassen.

– Den belgiske mesteren Jens Debusschere er rask. Han dro ikke på slutten, så jeg var usikker på hvor mye han hadde å gå med. Men jeg tok ham greit på slutten, sa Kristoff til arrangøren etter målgang.

Rytterne kjørte 201,6 kilometer. Kristoff og lagkameraten Sven Erik Bystrøm på Katjusja-laget stakk med rundt 25 kilometer igjen. Det ble dannet et seksmannsbrudd som holdt helt inn.

Bystrøm rullet inn til sjetteplassen på etappen Han var seks sekunder bak Kristoff etter å ha gjort manns jobb underveis.

Det var Kristoffs sjette seier for sesongen. Han har tidligere vunnet tre etapper i dette rittet.

God kompis

– Sven Erik er min treningskompis, og han imponerte her. Jeg skylder ham denne seieren. Det er bare å lære seg navnet hans. Han har en lys framtid, sa Kristoff om landsmannen han selv gjerne ville hente til Katjusja-laget foran denne sesongen.

Bystrøm var ikke skuffet over at han måtte ta hjelperytterrollen.

– Man kan si at dette var et lite gjennombrudd for min del. Jeg fikk beskjed om å prøve på noe selv hvis jeg hadde beina til det, og det gjorde jeg Det var utrolig kjekt å gjøre en jobb for Alex. At han kom opp var bare bra. Lotto hadde med tre mann, og det ville vært vanskelig å gjøre noe på egen hånd, sa Bystrøm til TV 2.

De Panne avsluttes torsdag. Kristoff tok andreplassen i 2013.

Facebook kommentarer