Cancellara må finne seg i outsiderrolle i Tour-åpning

Sharing is caring!

En vårvelt har satt Fabian Cancellara tilbake, og yngre ryttere kjører fortere enn tempokongen.

cance test

Fem prologseire står det på Fabian Cancellaras imponerende Tour de France-cv, men når rytterne lørdag ettermiddag kaster seg ut på de første 13,9 kilometerne i årets utgave av det berømte etapperittet, er sveitseren for en gangs skyld ikke toppfavoritt.

Tempospesialisten leter fortsatt etter toppformen etter at en velt under E3 Harelbeke kostet ett brudd på to rygghvirvler og knapt to måneders løpspause.

Han kom tilbake i mai i Tour des Fjords der han var fullstendig anonym, og i Tour-generalprøven Sveits Rundt måtte han se seg slått på den korte prologen av nederlenderen Tom Domoulin.

Vant til press

– Jeg hadde en hard tid før Sveits Rundt, og det var ikke mindre hardt i selve rittet. Men jeg ser frem til å komme i gang med Touren.

– Jeg er vant til å være under press og vil gi maksimalt gass på alle 13 kilometerne, sa Fabian Cancellara på pressekonferansen i den nederlandske byen Utrecht der Tour de France starter i år.

Med Cancellara i tvilsom form er det snarere folk som Tony Martin (Etixx-Quick-Step), Rohan Dennis (BMC) og Tom Domoulin (Giant-Alpicin) som i første rekke nevnes som favorittene til å trekke i den gule ledertrøya etter lørdagens etappe.

Planer om pensjon

– De tre vil helt sikkert kjempe med om seieren. Tom Domoulin er på hjemmebane i Nederland og er vel den rytteren som er under størst press av alle, mener Cancellara.

Mannen har blitt 34 år og har tidligere luftet planer om å trekke seg tilbake når kontrakten med Trek løper ut etter neste sesong.

Kanskje det siste

Han innrømmer at årets Tour de France kan bli hans siste.

– Det kan se ut som om dette er den siste. Men intet er avgjort, og i sykkelsporten kan planene raskt endre seg. Men jeg har tenkt på at dette er min siste mulighet for å kjøre inn i Paris, sier Fabian Cancellara.

Han blir den ene av Treks to spydspisser i Touren. Den andre, nederlenderen Bauke Mollema, skal primært kjøre for en topplassering sammenlagt.

Facebook kommentarer