Cavendish nyter etterlenget seier

Sharing is caring!

Mark Cavendish strålte av glede etter den tredje etappeseieren til Etixx-Quickstep.

cavendish tdf15

Med to mislykkede forsøk var 6. etappe den perfekte anledningen for Mark Cavendish (Etixx-Quickstep) til å krysse målstreken som den raskeste. Britens familie hadde reist til til Fougères for å hilse på ham, og da han hoppet av sykkelen ble han lykkeønsket av sin lille datter.

– Det var spesielt å vinne foran min kone og datter, sa han etterpå.

Hoppet på feil tog

Det var den første reelle spurtavgjørelsen i årets Tour de France, og den passet Mark Cavendish langt bedre enn de foregående mulighetene hvor avslutningene var langt mer uorganiserte.

– Laget jobbet fenomenalt for meg i spurten så jeg skulle bare kjøre den hjem. Men jeg er meget glad for at jeg ikke sviktet dem. Etter to år uten seier er det deilig å vinne igjen i Touren, sa han.

Allikevel var han nære ved å bli snytt av den dobbelte etappevinneren André Greipel, nok en gang. Dermed vant han sin 26. etappeseier i Tour de France, men det kunne også endt i en ny fiasko.

– Jeg ventet for lenge. Jeg ville ha gått tidligere fordi jeg lå bak Kristoff og hans to leadout-menn, og jeg trodde at de ville åpne tidligere. Men de ventet og ventet. Og så måtte jeg selv gå forbi dem, forklarte Mark Cavendish.

Siste sjanse før Paris

Årets Tour de France inneholder ikke mange sjanser for spurterne for å fordele etappeseiere mellom seg. Ifølge Etixx-Quicksteps sportsdirektør, Brian Holm, kan dagens etappe gjerne vise seg å bli siste massespurt før siste etappe på Champs-Élysées. Derfor var Mark Cavendish presset før etappen, fortalte Brian Holm.

– Det sto mer på spill for Mark i dag. I dag var siste sjanse før Paris. Vi har stått i Tour de France mange ganger hvor sponsorene har pisket oss fordi vi ikke vant. Mark ble ved med at tro på det, og det er godt for hans moral, sa Brian Holm

Etappeseieren markerer enda en begivenhetsrik dag for Etixx-Quickstep. I går vant laget også en etappe, men samtidig måtte laget si farvel til den gule ledertrøya da Tony Martin brakk kragebeinet like før mål. I alt har laget vunnet tre av de første sju etappene, og det får Brian Holm til å formulere en ny målsetning:

– Det ville være pent med en fjelletappe Rigoberto Urán. Jeg har kun prøvd å vinne en med Linus Gerdemann, så det virker som om at det går 10 år imellom hver gang, sier Brian Holm.

Humøret var også høyst hos Mark Cavendish. Endelig vant han igjen en Tour-etappe. I 2013 tapte han finalen på Champs-Elysées til Marcel Kittel, og i fjor brøt han på første etappe i England. Men nå er The Manx Missile tilbake på den største scenen.

Facebook kommentarer