Chris Froome trener med Contador i tankene

Sharing is caring!

Chris Froome er drevet av duellen med Alberto Contador. Samtidig gleder han seg nå uten forventningspress.

froome2Den tidligere Tour de France-vinneren Chris Froome er drevet av utsikten til duell med Alberto Contador i 2015. Det er Alberto Contador som får ham ut på sykkelen hver dag.

Det forteller Sky-rytteren til britiske medier i forbindelse med Sky-lagets treningsleir på Mallorca.

– Han får meg helt sikkert til å trene hardere, sier Chris Froome til Reuters om Alberto Contador, som vant Vuelta a Espana foran Froome i september.

– Når jeg trener tenker jeg på hva han gjør i dag. Jeg tenker på hvor hardt han trener i regn og sne i Lugano (Contadors bopel, red.).

Froome gleder seg over at han mentalt har det bedre enn i fjor vinter da han hadde vunnet Tour de France.

froome 110914

– Mentalt føler jeg at jeg har det bedre. Jeg synes ikke at jeg har det samme presset som i fjor.

– Hele vinteren i fjor var det sånn helt ok. Jeg har vunnet Touren, og nå skal jeg gjøre det igjen. Alle forventer at jeg gjør det. Det føltes til tider litt overveldende, sier han.

Contador kan lukte svakhet

Både Froome og Contador gikk over ende og brøt Tour de France i 2014. Det betyr at Vincenzo Nibali hadde det forholdsvis lett med å vinne.

De fleste forventer imidlertid først og fremst at det er Chris Froome og Alberto Contador som skal kjempe om Tour-seieren i 2015, selv om man absolutt ikke må glemme Vincenzo Nibali og klatreren Nairo Quintana.

– Han er en ekstremt hard rival til meg. Hvis noen vet hvordan man vinner Tour de France, er det ham. Alberto kan lukte svakhet. Han kan lukte hvis du har en dårlig dag.

Den spanske kapteinen Tinkoff-Saxo har gitt seg selv den utfordringen at han vil forsøke å vinne både Giro d’Italia og Tour de France med få ukers mellomrom. Den galeien hopper ikke Froome på, men han anerkjenner Contadors forsøk.

– Jeg sier ikke at det er umulig, men han har gitt seg selv en vanskelig oppgave. Når du når til den tredje uka av det andre av rittene, er du i kne, sier Chris Froome.

Facebook kommentarer