Contador dropper mål om grand tour-hattrick

Sharing is caring!

Alberto Contador har ikke lenger noe mål om å vinne de tre grand tours innen sammen år.

Søndag vant Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) Vuelta a España for tredje gang og brakte seg dermed opp på sammenlagt åtte grand tour-triumfer, hvor av han har blitt fratatt to av dem på grunn av en dopingdom.

Han har vunnet alle tre store etapperittene i Spania, Frankrike og Italia, men drømmen om å vinne alle i samme sesong har han parkert.

Det var målet for ham da han ble presentert som en del av Bjarne Riis sitt sykkellag i 2010.

– For øyeblikket er ikke det noe mål.

– Jeg må overveie det ettersom det motiverer meg å gjøre noe annerledes. Men jeg må også kikke på fordelene og ulempene, og i dag tror jeg ikke at jeg vil satse på det, sier Alberto Contador i en pressemelding.

Vil revansjere Tour-skuffelse

Hans neste store mål er Tour de France 2015. Han har noe å revansjere etter at han skuffende måtte bryte 2014-utgaven som konsekvens av en velt.

– Det første jeg tenker på er Touren, og jeg vil gjøre det beste for å forberede meg og komme i form, selv om jeg vet at det blir veldig vanskelig å vinne.

Søndagens Vuelta-triumf var karrierens tredje, men han anser den ikke som den største, selv om han mot egen forventning ble klar etter sommerens skade og slo alle konkurrentene.

– Alle seierne er noe spesielt, og den mest spesielle var kanskje i 2012 fordi formen ikke var den beste, og jeg var nødt til finne en etappe som endret sammendraget, sier han med hentydning til en flat etappe hvor han overraskende vant avgjørende tid.

Contador er tatt ut til det spanske laget som kjører VM på hjemmebane i slutten av måneden. Deretter forventer han å avslutte sesongen med Lombardia Rundt i begynnelsen av oktober.

Facebook kommentarer